ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκνευρισμός τ/κ με Βρετανούς βουλευτές για αναφορές στην τουρκική εισβολή

Οι ενστάσεις που διατυπώνονται αφορούν τη χρήση των όρων «εισβολή» και «κατοχή» από τους βουλευτές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τον εκνευρισμό μελών της τουρκοκυπριακής κοινότητας στη Βρετανία έχει προκαλέσει η συμμετοχή βουλευτών σχεδόν όλων των βρετανικών κομμάτων σε βίντεο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου για τη συμπλήρωση 45 ετών από την τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα σε ενημερωτική ιστοσελίδα του Λονδίνου, που καλύπτει θέματα ενδιαφέροντος Τούρκων και Τουρκοκυπρίων της Βρετανίας, οι ενστάσεις που διατυπώνονται αφορούν τη χρήση των όρων «εισβολή» και «κατοχή» από τους βουλευτές αυτούς, ορισμένοι εκ των οποίων επί δεκαετίες υποστηρίζουν ενεργά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και την επανένωση της Κύπρου. Το δημοσίευμα, που κάνει λόγο για «στρατιωτική παρέμβαση» της Τουρκίας στην Κύπρο με σκοπό την προστασία των Τουρκοκυπρίων, χαρακτηρίζει «προπαγανδιστικό» το βίντεο της Ομοσπονδίας.

Το δημοσίευμα παραθέτει μάλιστα τα ονόματα των 17 βουλευτών από τους Συντηρητικούς, τους Εργατικούς, το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας, τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και το ChangeUK που συμμετέχουν στο βίντεο, μαζί με φωτογραφίες των Τερέζα Βίλιερς, Πάμπου Χαραλάμπους και Κέιτ Όσαμορ. Η πρόεδρος του Συμβουλίου Τουρκοκυπριακών Συνδέσμων Ηνωμένου Βασιλείου Λέιλα Κεμάλ δηλώνει «χαρούμενη» για το γεγονός ότι «εκτίθεται η μεγάλη μεροληψία» των συγκεκριμένων Βρετανών βουλευτών με τη συμμετοχή τους στο «προπαγανδιστικό» βίντεο.

Τη συμμετοχή τους καταδικάζει μέσω του δημοσιεύματος η Τουρκοκύπρια βαρόνη Χουσείν-Έτσε, μέλος της Βουλής των Λόρδων, κάνοντας λόγο για άγνοια ιστορικών γεγονότων. «Απογοητευμένος» δηλώνει και ο πρόεδρος του Βρετανο-Τουρκοκυπριακού Συνδέσμου Ερσού Εκρέμ, ο οποίος προσθέτει ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των τουρκοκυπριακής καταγωγής ψηφοφόρων τους και τους προσβάλλουν. Σε αντίστοιχο τόνο είναι τα σχόλια και άλλων στελεχών της τουρκοκυπριακής κοινότητας της Βρετανίας που παρατίθενται στο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα, που κάνει λόγο για «στρατιωτική παρέμβαση» της Τουρκίας στην Κύπρο με σκοπό την προστασία των Τουρκοκυπρίων, χαρακτηρίζει «προπαγανδιστικό» το βίντεο της Ομοσπονδίας

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση αυτή, ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Χρίστος Καραολής είπε στο ΚΥΠΕ: «Είμαστε πολύ ευγνώμονες στου φίλους μας στο κοινοβούλιο που ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές υποστηρίζουν τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, καταδικάζοντας την εισβολή και καλώντας σε επανένωση της Κύπρου».

Είναι, συνέχισε, «απίστευτο ότι μετά από 45 χρόνια κάποιοι προσπαθούν να ξαναγράψουν τη ιστορία και να εκφοβίσουν τους βουλευτές επειδή τολμούν να λένε την αλήθεια, αποκαλώντας την εισβολή της Τουρκίας με το πραγματικό της όνομα. Δείχνει γιατί είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να κάνουμε τη φωνή μας να ακούγεται ακόμα πιο δυνατά στο κοινοβούλιο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Ένας αγέλαστος και μοχθηρός άνθρωπος δεν είναι δυνατό να είναι και λογικός!!! »
ΑΚΑ  |  10:59

Στο πηδάλιο του ΑΚΕΛ τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές ο Άντρος

«Από πότε ενδιαφέρεσε για το καλό του ΑΚΕΛ κε ....ΑΚΑ? Μέχρι τώρα μόνο για τον Αβέρωφ ενδιαφερόσουν. ...»
Χριστοσ Α.  |  10:30

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X