ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΜΑ: Στις 11 Μαρτίου η συνεδρίαση για την έγκριση του εμβολίου της Janssen

Ο στόχος της συνάντησης είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, εάν είναι δυνατόν

ΚΥΠΕ

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) αναμένεται να δώσει τη σύστασή της για το εμβόλιο COVID19 Janssen στις 11 Μαρτίου 2021, ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο EMA.

"Αυτή η έκτακτη συνάντηση οργανώνεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης του εμβολίου COVID-19 της Janssen που αναπτύχθηκε από την Janssen-Cilag International NV.", αναφέρει ο ΕΜΑ.

"Ο στόχος της συνάντησης είναι να ολοκληρώσει την αξιολόγηση, εάν είναι δυνατόν", σημειώνει ο ΕΜΑ.

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) είναι η επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία των γνωμοδοτήσεων του Οργανισμού για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα φάρμακα, υπενθυμίζει ο οργανισμός.

Η σύμβαση που υπέγραψε η Κομισιόν με τη Janssen στις 8 Οκτωβρίου θα επιτρέψει στα κράτη μέλη, αμέσως μόλις αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, να αγοράσουν εμβόλια για 200 συν 200 εκατομμύρια άτομα.

Το υποψήφιο εμβόλιο της Janssen κατά της COVID-19 αξιοποιεί την τεχνολογική πλατφόρμα AdVac, η οποία χρησιμοποιήθηκε επίσης για την ανάπτυξη και την παρασκευή του πρόσφατα εγκριθέντος εμβολίου της Janssen κατά του ιού Έμπολα, καθώς και των υποψήφιων εμβολίων κατά των ιών Zika, RSV και HIV.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση