ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ

Μία σφαίρα χτύπησε το παράθυρο του κτιρίου και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις

Ένοπλη επίθεση πραγματοποίησαν άγνωστοι στα τοπικά γραφεία του «Καλού Κόμματος» της Μεράλ Ακσενέρ, στη συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης.

Σφαίρες χτύπησαν τα παράθυρα και άλλα σημεία του κτιρίου. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ οι αρχές διαπίστωσαν ότι είχαν προηγηθεί απειλές του Ερντογάν προς την ηγέτη του κόμματος. «Κυρία Μεράλ όταν εμείς λέμε κάτι πως θα το κάνουμε, το ολοκληρώνουμε. Μη με βάλεις να ασχοληθώ μαζί σου! Να προσέχεις το όνομα μου. Με λένε Ταγίπ και το επώνυμο μου Ερντογάν. Να προσέχεις και το όνομα Ταγίπ και το όνομα Ερντογάν». Η Ακσενέρ είπε ξεκάθαρα πως για την επίθεση ευθύνεται ο Τούρκος πρόεδρος.

«Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ»

«1,5 μήνα πριν τις εκλογές και μετά τις απειλές του προέδρου της δημοκρατίας. Δεν θα έπρεπε να τον αποκαλώ έτσι, καθώς οι πρόεδροι δεν μιλούν με αυτό τον τρόπο. Μετά τις απειλές του κυρίου Ρετζέπ δεχθήκαμε προσχεδιασμένη ένοπλη επίθεση. Το λέω αυτό, καθώς υπηρέτησα και ως υπουργός Εσωτερικών», τόνισε η Μεράλ Ακσενέρ.

«Δεν έχει γεννηθεί ακόμη άνθρωπος που θα μπορει να εκφοβίσει την Μεράλ Ακσενέρ. Να με τιμωρήσει ο Θεός αν φοβηθώ οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον Θεό. Δεν φοβάμαι κύριε Ρετζέπ.

Κύριε Ρετζέπ απευθύνομαι σε σένα, στη δική σου διακυβέρνηση δεν έμεινε κάτι που δεν έζησα. Όμως θα περάσουν οι ημέρες αυτές. Στις 15 Μαΐου θα ανατείλει ο ήλιος και θα εξαφανιστεί αυτό το τερατώδες σύστημα, οι επιθέσεις, οι αδικίες, οι συκοφαντίες. Έχουν χαλάσει τα νεύρα σου. 1,5 μήνας έμεινε να φύγεις. Τώρα κατάλαβες πως θα φύγεις. Προτιμάς να βάζεις τις φωνές σε μάς, αντί να φωνάζεις στους γλείφτες που έχεις δίπλα σου. Όμως δεν μπορείς να διαφύγεις».

Το περιστατικό καταδίκασε σε ανάρτησή του στο Twitter και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Στέλνω τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας και υπογραμμίζω επίσης πως αναμένουμε να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση