ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιβεβαίωση «Κ»: Στις 17 Μαρτίου το σχέδιο Κομισιόν για πράσινο πάσο

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι το μέσο αυτό θα παρουσιαστεί με τρόπο που δεν θα δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των πολιτών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στις 17 Μαρτίου θα παρουσιαστεί το σχέδιο της Κομισιόν για την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις με την απαραίτητη ασφάλεια, ανακοίνωσε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Υγείας της ΕΕ. Ο Αντιπρόεδρος εκεί ενέταξε και την παρουσίαση του «πράσινου ψηφιακού πάσου», στο οποίο είχε αναφερθεί και η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις του ειδικού σύμβουλου της προέδρου της Κομισιόν, Πίτερ Πιότ στην «Κ» ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι μονόδρομος.

Ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς ξεκαθάρισε ότι το μέσο αυτό θα παρουσιαστεί με τρόπο που δεν θα δημιουργεί διακρίσεις μεταξύ των πολιτών και θα περιλαμβάνει και όσους έχουν αρνητικό τεστ ή αντισώματα, αφού έχουν νοσήσει.

Ξεκαθάρισε ότι «εξαιρετικούς καιρούς χρειαζόμαστε να κινητοποιήσουμε εξαιρετικά εργαλεία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα μας επιβληθούν από αλλού». Χαιρέτισε τη σύγκλιση μεταξύ των ηγετών της ΕΕ να συνεχιστεί η προεργασία και ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν έχει δημιουργήσει ομάδα εργασίας με τους Επιτρόπους Κυριακίδου, Μπρετόν, Ρέιντερς, Γιόχανσον και τον ίδιο και στόχο η πρόταση να τεθεί στους ηγέτες στη σύνοδο της 25ης Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση