ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επικοινωνία Ακάρ με υπουργό Άμυνας ΗΠΑ για θέματα άμυνας και ασφάλειας

Στο επίκεντρο η μελλοντική συνεργασία ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών

Kathimerini.gr

Οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και των ΗΠΑ συνομίλησαν τηλεφωνικά την 1η Οκτωβρίου, σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία ασφαλείας μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως μεταδίδει η «Hurriyet», ο Χουλουσί Ακάρ και ο Λόιντ Τζέιμς Όστιν αντάλλαξαν απόψεις για τη διμερή και περιφερειακή άμυνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μέσω της στενότερης συνεργασίας και του συντονισμού.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανέφερε σε δήλωσή του: «Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Τζέιμς Όστιν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ για να συζητήσουν τις ευκαιρίες ενίσχυσης των μακροχρόνιων αμυντικών μας δεσμών.
Και οι δύο μοιράστηκαν τις προοπτικές για περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της κοινής απειλής απέναντι στην τρομοκρατία.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε τη μεγάλη αξία που δίνουν οι ΗΠΑ στη σχέση με την Τουρκία στον τομέα της Άμυνας, κάτι που αποδείχθηκε πρόσφατα από τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών για το Αφγανιστάν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  Τουρκία  |  Άμυνα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση