ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίσημο αίτημα Πολωνίας στη Γερμανία για αποστολή Leopard

Στον Όλαφ Σολτς ο τελευταίος λόγος

ΠΗΓΗ: Reuters

Η Γερμανία, σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ, έλαβε επίσημο αίτημα από την Πολωνία για να επαναξαγάγει Leopard προς υποστήριξη των ουκρανικών δυνάμεων.

Έπειτα από πολλές ημέρες ισορροπίας μεταξύ της διστακτικότητας του Όλαφ Σολτς να παράσχει τα περίφημα τανκς στο Κίεβο και της αποφασιστικότητας της Βαρσοβίας να προχωρήσει χωρίς την έγκριση του Βερολίνου, απ’ ό,τι φαίνεται η διαδικασία θα προχωρήσει διά της επίσημης οδού.

Έπειτα από πολλές ημέρες ισορροπίας μεταξύ της διστακτικότητας Σολτς και της αποφασιστικότητας της Βαρσοβίας να προχωρήσει χωρίς την έγκριση του Βερολίνου.

Εξάλλου, παρά τη… μη απόφαση της πρόσφατης συνόδου στο Ράμσταϊν της Γερμανίας και τη διαφαινόμενη γραμμή του Βερολίνου να μην κλικαμώσει, όπως ανέφερε, την ένταση με τη Ρωσία εξαιτίας της παροχής των τανκς στην Ουκρανία, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παράσχει άδεια στην Πολωνία να προχωρήσει την επανεξαγωγή των Leopard.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα ορίζει η Γερμανία, τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης, προκειμένου να επανεξαχθούν ή να χρησιμοποιηθούν για πολεμικούς λόγους, χρειάζεται απαραιτήτως την έγκριση του Βερολίνου.

Νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η τελική απόφαση για το εάν η Γερμανία θα στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία ή θα επιτρέψει σε άλλες χώρες να το πράξουν θα ληφθεί στην καγκελαρία στο Βερολίνο.

«Όπως και να έχει, η απόφαση θα ληφθεί προφανώς στην καγκελαρία, με συναίνεση από την κυβέρνηση», δήλωσε ο Τομπίας Λίντνερ, υφυπουργός Εξωτερικών, σε διάσκεψη άμυνας στο Βερολίνο που διοργάνωσε η εφημερίδα Handelsblatt.

«Η στάση της υπουργού μου σε αυτή τη συζήτηση είναι γνωστή, πιστεύω», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Αναλένα Μπέρμποκ, που είπε την Κυριακή ότι η Γερμανία δεν θα σταθεί εμπόδιο σε άλλες χώρες που επιθυμούν να προμηθεύσουν τανκς Leopard στο Κίεβο.

Πάντως, το αίτημα της Πολωνίας θα διαβιβαστεί στο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της Γερμανίας, που αποφασίζει για τέτοια αιτήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ο Ζελένσκι φρόντισε και διέγραψε του Πολωνούς από την Ουκρανία, όπως και άλλες Εθνότητες μεταξύ των και τους Έλληνες.
Οι Πολωνοί έξυπνοι περιμένουν τους Ρώσους να ισοπεδώσουν την Ουκρανία και να κινηθούν προς τα δυτικά και να καταλάβουν, αβρόχοις ποσίν, διαφιλονικούμενα εδάφη.
Διστακτικότητας και αναποφάσιστος δήθεν ο Σοσιαλη(ι)στής Όλαφ Σολτς ακολουθεί τον κληρονομικό γερμανικό τρόπο αιματοκυλίσματος.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση