ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σύμβουλος βρετανικής κυβέρνησης: Νωρίτερο lockdown θα έσωζε ζωές

«Η λήψη δράσης πολύ νωρίς ήταν πραγματικά σημαντική και θα ήθελα πολύ να μας δω να λαμβάνουμε δράση μία εβδομάδα ή δύο εβδομάδες νωρίτερα», δήλωσε ο σερ Ίαν Μπόιντ στο BBC

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σε δήλωσή του στο BBC το μέλος της επιτροπής επιστημονικών συμβούλων της κυβέρνησης σερ Ίαν Μπόιντ αναγνώρισε ότι πιθανώς η πιο έγκαιρη επιβολή ενός lockdown, δηλαδή περιορισμών στις μετακινήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσε να είχε αποσοβήσει θανάτους.

«Η λήψη δράσης πολύ νωρίς ήταν πραγματικά σημαντική και θα ήθελα πολύ να μας δω να λαμβάνουμε δράση μία εβδομάδα ή δύο εβδομάδες νωρίτερα και θα είχε κάνει αρκετά μεγάλη διαφορά στο πόσο απότομη θα ήταν η καμπύλη της λοίμωξης και επομένως στο ύψος των θανάτων.

»Θα μπορούσε κανείς να υποδείξει με το δάχτυλο τους υπουργούς και τους πολιτικούς για το ότι δεν ήταν πρόθυμοι να ακούσουν τις επιστημονικές συμβουλές. Θα μπορούσε κανείς να υποδείξει με το δάχτυλο τους επιστήμονες για το ότι δεν ήταν αρκετά σαφείς. Αλλά στο τέλος της ημέρας όλα αυτά αλληλεπιδρούν με την κοινή γνώμη.

«Και νομίζω ότι κάποιοι πολιτικοί θα ήθελαν να έχουν αντιδράσει νωρίτερα, αλλά κατά την πολιτική τους γνώμη αυτό πιθανότατα δεν ήταν εφικτό, διότι ο κόσμος δε θα είχε ίσως αντιδράσει κατά τον τρόπο που αντέδρασε τελικά», είπε ο σερ Ίαν Μπόιντ στο πολιτικό podcast του BBC Coronavirus Newscast.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X