ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν: Δηλώνει «υπερήφανος» για τη νίκη των Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

«Αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την Τουρκία να βλέπει τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν να ολοκληρώνονται με επιτυχία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Kathimerini.gr

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκεπτόμενος σήμερα τον αζερικό θύλακα του Ναχιτσεβάν, χαιρέτισε τη «νίκη» του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μια νίκη που σύμφωνα με τον Τούρκο ηγέτη ανοίγει «νέες ευκαιρίες για ομαλοποίηση» στην περιοχή του Καυκάσου.

«Αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για την Τουρκία να βλέπει τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν να ολοκληρώνονται με επιτυχία σε σύντομο χρονικό διάστημα και με σεβασμό στα δικαιώματα των αμάχων», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, έχοντας στο πλευρό του τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ.

«Με αυτήν τη νίκη ανοίγουν νέα παράθυρα ευκαιριών για γενική ομαλοποίηση στην περιοχή», συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

«Ελπίζουμε ότι η Αρμενία θα σφίξει το χέρι ειρήνης που της απλώνεται», τόνισε ο Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Αλίεφ τόνισε ότι τα δικαιώματα των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι «διασφαλισμένα». «Οι κάτοικοι του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανεξαρτήτως εθνότητας, είναι πολίτες του Αζερμπαϊτζάν. Τα δικαιώματά τους θα είναι διασφαλισμένα από το κράτος του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση