ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν: Γεωτρήσεις μέχρι τη γραμμή που ενώνεται η Τουρκία με Λιβύη

Υποστήριξε ακόμη ότι Κύπρος, Αίγυπτος και Ισραήλ δεν μπορούν να περάσουν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από εκείνη την περιοχή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Τουρκία θα κάνει γεωτρήσεις μέχρι έξω από τα χωρικά ύδατα της Κρήτης, μέχρι το μπλοκ στη γραμμή που ενώνεται η Τουρκία με τη Λιβύη, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Υποστήριξε ακόμη ότι Κύπρος, Αίγυπτος και Ισραήλ δεν μπορούν να περάσουν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από εκείνη την περιοχή χωρίς την έγκριση της Τουρκίας.

Στη συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στην τουρκική κρατική τηλεόραση ο Τούρκος Πρόεδρος έδειξε στον χάρτη την Κρήτη, λέγοντας ότι εκεί «είναι ένα μπλοκ και αυτό το μπλοκ είναι το σημείο όπου ενωνόμαστε με τη Λιβύη. Στο σημείο μέχρι εδώ εμείς ως Τουρκία θα κάνουμε άνετα τις γεωτρήσεις μας. Και στον νότο η Λιβύη θα κάνει τις γεωτρήσεις της». Ανέφερε ακόμη ότι «η Τουρκία μαζί με την Λιβύη μπορούν να κάνουν από κοινού έρευνες στις δικές τους περιοχές ή η Λιβύη μπορεί να αναγνωρίσει στην Τουρκία αυτό το δικαίωμα». Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, «τώρα με τον μνημόνιο που η υπέγραψε η χώρα μας τα πιο δυτικά θαλάσσια όρια της χώρας μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο έχουν επεκταθεί μέχρι τα εξωτερικών όρια των χωρικών υδάτων των ελληνικών νησιών».

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, «με αυτή τη γραμμή που σχεδιάστηκε μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, επειδή σχεδιάστηκε όχι με βάση τα νησιά αλλά με βάση το ηπειρωτικό έδαφος, έχουν δεθεί τα χέρια της Ελλάδας. Και αυτό λίγο είναι που έκανε και την Ελλάδα να τρελαθεί». «Δεν θέλω να τα λέω αυτά αλλά δυστυχώς οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν κι εκείνοι μας οδηγούν να τα λέμε αυτά. Επομένως δεν υπάρχει κανένα κενό που να μπορεί η Ελλάδα να φέρει ένσταση», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε σκάνδαλο την απέλαση του Πρέσβη της Λιβύης από την Ελλάδα και είπε ότι «εγώ πιστεύω ότι στη διαδικασία που θα ακολουθήσει η Ελλάδα θα πληρώσει στην διεθνή κοινότητα το τίμημα αυτών των λάθος βημάτων».

Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ακόμη ότι «οι άλλοι διεθνείς παράγοντες, με αυτή τη συμφωνία χωρίς άδεια δεν μπορούν να κάνουν έρευνες στις γραμμές που έχει σχεδιάσει η Τουρκία. Η ‘νότια Κύπρος’, η Αίγυπτος και το Ισραήλ σε αυτή την περιοχή χωρίς την έγκριση της Τουρκίας δεν μπορούν να κάνουν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία θα αγοράσει και τρίτο γεωτρύπανο. «Τώρα είμαστε στην περίοδο μιας νέας συμφωνίας και θα πάρουμε άλλο ένα γεωτρύπανο επειδή αυτές οι δραστηριότητες και εργασίες θα τις συνεχίσουμε όχι μόνο στην ανατολική Μεσόγειο αλλά πότε πότε και στην Μαύρη Θάλασσα και μάλιστα ίσως και στα διεθνή ύδατα», ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το μνημόνιο που υπέγραψαν με τη Λιβύη, έχει σταλεί στα ΗΕ και τώρα είναι στο στάδιο της κοινοποίησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το μετέωρο βήμα του Χάρη

«Η ομοσπονδία με σωστό περιεχόμενο δεν είναι "αναξιόπιστο πολιτικό στερότυπο". ΟΙ καταξιωμένοι διεθνώς ...»
Πέτρος Θ. Παντελίδης  |  21:17

Υποψήφιος με την ΔΗΠΑ ο Αντρέας Πιτσιλλίδης

«Πολιτικοί τυχοδιώκτες της Κύπρου ενωθείτε!!!!!»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  22:21

Μας πήρε ο δαίμονας

«Η ε/κ αρχουσα ταξη απο το 1955, δια πυρος και σίδηρου, επιδιωξε τη μονοπωληση της εξουσιας, στη Κυπρο, ...»
levant  |  20:24

Συνάντηση Αβέρωφ-Σιζόπουλου για τους προϋπολογισμούς

«Κορώνες σούπερ πατριωτισμού και μάχης κατά της Διαφθοράς από τον Σιζόπουλο αλλά εντελώς τυχαίως η Προεδρία ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  16:21

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Δυναμικό ξεκίνημα Μπάιντεν

Δυναμικό ξεκίνημα Μπάιντεν

Με σειρά προεδρικών διαταγμάτων ξηλώνει την κληρονομιά Τραμπ. Η πρώτη δέσμη θα υπογραφεί αμέσως μετά την αυριανή ορκωμοσία. ...
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΚΟΣΜΟΣ