ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερντογάν: Μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος με την Ελλάδα

Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης από τους γείτονες μας, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος

Kathimerini.gr

Νέο μήνυμα στην Ελλάδα έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο μετά το υπουργικό του συμβούλιο και ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα την Πέμπτη.

«Αύριο θα πάμε στην Ελλάδα. Είχαμε διαμάχες με την Ελλάδα χθες, και θα συνεχίσουμε να έχουμε και αύριο. Το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό έδαφος ως δύο χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα», τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Αύριο πηγαίνουμε στην Ελλάδα, και μετά θα επισκεφθούμε την Ουγγαρία στις 18 Δεκεμβρίου. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης από τους γείτονες μας. Σεβόμενοι τα αμοιβαία συμφέροντα μας».

«Το Ισραήλ θα λογοδοτήσει»

Αναφερόμενος στο Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «θα λογοδοτήσει για κάθε καταπίεση που έχει ασκήσει στην παλαιστινιακή γεωγραφία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», διαμηνύοντας ότι «δεν υπάρχει διαφυγή».

«Όσο περισσότερο η ισραηλινή κυβέρνηση κλιμακώνει την καταπίεσή της, τόσο πιο βαρύ το τίμημα που θα πληρώσει: οι Ισραηλινοί ηγέτες αργά ή γρήγορα θα δικαστούν στο δικαστήριο της ανθρωπότητας, θα υποστούν την τιμωρία που τους αξίζει και θα πάρουν τη θέση τους στον κάδο των σκουπιδιών της Ιστορίας», είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το skai.gr.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε επίσης τις ΗΠΑ και την Ευρώπη για την «απεριόριστη υποστήριξή τους» στο Ισραήλ, λέγοντας ότι αν δεν το έπρατταν, οι «ηγέτες αυτού του τρομοκρατικού κράτους δεν θα ενεργούσαν τόσο απερίσκεπτα».

«Όσοι μας απειλούν να φοβούνται»

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τρομοκρατικές οργανώσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων της με τη Συρία και στο βόρειο Ιράκ», δήλωσε επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για το PKK.

«Όσοι μας απειλούν να φοβούνται […] Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση στο νότο της Τουρκίας, στο βόρειο τμήμα της Συρίας ή στο βορρά του Ιράκ», δήλωσε ο Ερντογάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση