ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερυθρά Θάλασσα: Αναφορά για επίθεση σε πλοίο ανοικτά της Υεμένης

Πλοίο αγνώστου ταυτότητας ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από τρία μικρά σκάφη ενώ υπήρξε και ανταλλαγή πυρών

Kathimerini.gr

Πληροφορία για επίθεση σε πλοίο 60 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού της Χοντέιντα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, έλαβε η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Συγκεκριμένα, η UKMTO ανακοίνωσε ότι ένα αγνώστου ταυτότητας πλοίο ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από τρία μικρά σκάφη ενώ υπήρξε και ανταλλαγή πυρών.

Κανένα μέλος του πληρώματος του πλοίου δεν έχει τραυματιστεί τόνισε, σύμφωνα με το Reuters, η υπηρεσία.

Κατάρριψη πυραύλων από τις ΗΠΑ

Νωρίτερα, το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM) ανακοίνωσε ότι το καταδρομικό USS Gravely του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κατέρριψε δύο πυραύλους που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης εναντίον εμπορευματικού πλοίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της CENTCOM, γύρω στις 20:30 (ώρα Υεμένης, 19:30 ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου, το εμπορευματικό πλοίο Maersk Hangzhou ανέφερε ότι χτυπήθηκε από πύραυλο ενώ έπλεε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα. Το δανέζικης ιδιοκτησίας πλοίο, με σημαία Σιγκαπούρης, ζήτησε βοήθεια και τα αμερικανικά καταδρομικά USS Gravely και USS Laboon ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Η CENTCOM ανακοίνωσε πως το USS Gravely αναχαίτισε και κατέρριψε δύο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από περιοχή που ελέγχουν οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Το εμπορευματικό πλοίο Maersk Hangzhou κρίθηκε αξιόπλοο και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την επίθεση, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση