ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ερυθρά Θάλασσα: Γερμανική φρεγάτα βομβάρδισε κατά λάθος αμερικανικό drone

Η φρεγάτα Hessen δεν είχε ενημερωθεί από τους συμμάχους για την παρουσία μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Αμυνας

Kathimerini.gr

Φρεγάτα του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, η οποία συμμετέχει στη διεθνή επιχείρηση για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, παραλίγο να καταρρίψει κατά λάθος ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, η φρεγάτα Hessen (F221) άνοιξε πυρ όταν δεν κατάφερε να αναγνωρίσει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας, Μπόρις Πιστόριους, προσθέτοντας ότι το UAV «δεν χτυπήθηκε».

Οπως ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Αμυνας, το οποίο επιβεβαίωσε το περιστατικό, η φρεγάτα Hessen δεν είχε ενημερωθεί από τους συμμάχους για την παρουσία μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το UAV ήταν ένα αμερικανικό MQ-9 Reaper. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως το περιστατικό καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των δυνάμεων που συμμετέχουν στην αποστολή «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση