ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ευλογιά των πιθήκων: Η Κομισιόν εξασφάλισε πάνω από 10.000 θεραπείες

Τι ανακοίνωσε η Κυριακίδου

ΚΥΠΕ

Πάνω από 10 χιλιάδες θεραπείες κατά της ευλογιάς των πιθήκων εξασφάλισε η Κομισιόν, ανακοίνωσαν η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς.

Η αγορά των θεραπειών με το αντιικό φάρμακο Tecovirimat της φαρμακευτικής εταιρείας Meridian/SIGA έχει χρηματοδοτηθεί από την Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) της Κομισιόν και τα φάρμακα θα διανεμηθούν στα κράτη μέλη μέσω του μηχανισμού rescEU.

«Χάρη στις θεραπείες αυτές, που προστίθενται στα 330.000 και πλέον εμβόλια, που έχει ήδη εξασφαλίσει η ΕΕ, θα βοηθήσουμε τα κράτη μέλη να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες και να εξασφαλίσουν τη φροντίδα περισσότερων ασθενών στην Ευρώπη», σημείωσε η Επίτροπος Κυριακίδου.

«Η πτωτική τάση των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στην ΕΕ είναι ενθαρρυντική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η απειλή έχει εξαλειφθεί ή ότι μπορούμε να μειώσουμε την επαγρύπνησή μας», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Λέναρτσιτς εξήγησε πως έχει δοθεί προτεραιότητα στην ευλογιά των πιθήκων όσον αφορά τα στρατηγικά αποθέματα που συγκεντρώνονται μέσω του προγράμματος rescEU.

«Τα αποθέματα θα διατεθούν στα κράτη μέλη ανάλογα με το πόσο επείγουσες είναι οι ανάγκες τους», σημείωσε.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, βρίσκεται σε εξέλιξη κοινή διαδικασία προμήθειας φαρμάκων από κοινού από την HERA και τα κράτη μέλη για κάλυψη των μεσοπρόθεσμων και των μακροπρόθεσμων αναγκών που αναμένεται να προκύψουν στα κράτη μέλη με την πάροδο του χρόνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση