ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευρωκοινοβούλιο: Η πολιτική ομάδα του ECR έγινε η τρίτη μεγαλύτερη

11 ακόμη ευρωβουλευτές προστέθηκαν στη δεξιά ευρωσκεπτιστική πολιτική ομάδα του ECR με αποτέλεσμα να γίνεται τρίτη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο

ΑΜΠΕ

Συνολικά 11 νέοι ευρωβουλευτές προστέθηκαν στην ευρωσκεπτιστική δεξιά πολιτική ομάδα ΕCR του Ευρωκοινοβουλίου. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του ECR μεταξύ αυτών, είναι η Μαριόν Μαρεσάλ, ανιψιά της Μαρίν Λεπέν.

Η πολιτική ομάδα περνά έτσι στην τρίτη θέση αυτήν τη στιγμή με 83 έδρες, αφήνοντας τέταρτο το Renew (φιλελεύθεροι) με 80 έδρες, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Επίσης, το ECR στο οποίο ανήκει η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σημειώνει ότι στην πολιτική ομάδα εντάχθηκαν συγκεκριμένοι ευρωβουλευτές και δεν σημαίνει ότι τα κόμματά τους γίνονται αυτόματα μέλη της. Υπενθυμίζεται ότι και ο Κύπριος Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη, αναμένεται να ενταχθεί στην πολιτική ομάδα του ECR.

Στην πρώτη θέση μετά τις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν 6-9 Ιουνίου βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με 190 έδρες, ακολουθούν οι Σοσιαλιστές με 136, το ECR (ευρωσκεπτικιστές) με 83, το Renew (φιλελεύθεροι) με 80, το ID (ακροδεξιά) με 58, οι Πράσινοι με 51, οι μη εγγεγραμμένοι με 45, η Αριστερά με 39 και οι λοιποί με 38. Ακόμη πρόκειται για προσωρινά αποτελέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση