ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευρωκοινοβούλιο: Τέσσερις συλλήψεις για δωροδοκία από χώρα του Κόλπου

Η αστυνομία πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 εφόδους στη βελγική πρωτεύουσα

Kathimerini.gr

Τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από χώρα του Κόλπου, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Στην ανακοίνωση δεν κατονομάζεται η εθνικότητα των συλληφθέντων, ωστόσο η βελγική εφημερίδα Le Soir ανέφερε πως αξιωματούχοι του Κατάρ είχαν προσπαθήσει να δωροδοκήσουν έναν εκλεγμένο Ιταλό σοσιαλιστή που ήταν ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2019.

Εδώ και αρκετούς μήνες, οι ερευνητές «έχουν υποψίες ότι μια χώρα του Κόλπου επηρεάζει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και αυτό μεταφέροντας συνεπακόλουθα χρηματικά ποσά ή δίνοντας σημαντικά δώρα σε τρίτους που έχουν σημαντική και στρατηγική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα.

Συνελήφθη πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σημειώνεται μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένα πρώην μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ωστόσο δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα των συλληφθέντων.

Η αστυνομία πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 εφόδους στη βελγική πρωτεύουσα, κατάσχοντας «600.000 ευρώ σε μετρητά», καθώς και εξοπλισμό πληροφορικής και κινητά τηλέφωνα, το περιεχόμενο των οποίων θα εξεταστούν.

«Αυτή η επιχείρηση στόχευε ιδιαίτερα βοηθούς βουλευτών που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας πρώην ευρωβουλευτής», τόνισε η εισαγγελία.

Με πληροφορίες France 24

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Με φόντο τις ανακοινώσεις για την αποστολή δυτικών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία, ανακύπτουν μια σειρά από πολύ πρακτικά ερωτήματα ...
 |  ΚΟΣΜΟΣ