ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φήμες φέρουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν να έχει δηλητηριαστεί και πεθάνει

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Ανατολού στην Ουάσινγκτον

ΚΥΠΕ

Φήμες φέρουν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν να έχει δηλητηριαστεί και πεθάνει στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Ανατολού στην Ουάσινγκτον Χακάν Τσοκούρ ο οποίος μέσω του τουίτερ αναφέρει ότι ερευνά το θέμα.

“Παρακολουθούμε κι εμείς στενά και ερευνούμε τις φήμες ότι δηλητηριάστηκε ο FETO (Φετουλάχ Γκιουλέν), ότι μπορεί να πέθανε, ότι σκοτώθηκε εκείνος που τον δηλητηρίασε. Δεν υπάρχει σχετικά με τις φήμες που να αντικατοπτρίζεται στις αστυνομικές πηγές στην περιοχή και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Και πάλι δεν σημαίνει ότι δεν συνέβη κανένα περιστατικό στο αγρόκτημα, κάτι μπορεί να έχει συμβεί και μπορεί να μην έχει αναφερθεί (ακόμη) στην αστυνομία. Ωστόσο ακόμη και η οργάνωση δεν μπορεί να κρύψει για πολύ μια τέτοια κατάσταση. Σε λίγο θα αποκαλυφθεί η πραγματικότητα κι εμείς θα μεταφέρουμε τις εξελίξεις από τον χώρο”, αναφέρει ο ανταποκριτής του Ανατολού.

Πρώτο είχε παρουσιάσει το θέμα η αντιπολιτευτική ιστοσελίδα Oda TV αναφέροντας απλώς ότι δηλητηριάστηκε ο ιμάμης το βράδυ της Τρίτης χωρίς να αναφέρεται σε πιθανότητα θανάτου του, ενώ έκανε λόγο και για αυτοκτονία στελέχους της οργάνωσης που βρισκόταν μαζί του. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η οργάνωση έλαβε εντολή να μην μιλήσει και ότι η είσοδος και η έξοδος από το αγρόκτημα απαγορεύτηκε, ενώ ο συναγερμός ασφαλείας γύρω από τη φάρμα Γκιουλέν βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο ώστε να μην διαρρεύσουν πληροφορίες.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Τούρκου Προέδρου και θεωρείται ο εγκέφαλος της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016. Από τότε η Άγκυρα ζητά την έκδοσή τους από τις ΗΠΑ, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες γκιουλενιστές διώκονται εντός και εκτός Τουρκίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση