ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλία: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία και για το νερό

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σήμερα στη νοτιοδυτική Γαλλία

Χιλιάδες διαδηλωτές, κάποιοι εξ αυτών προερχόμενοι από την Ιταλία όπως καταγγέλλεται, συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σήμερα στη νοτιοδυτική Γαλλία, όχι για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που προωθεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αλλά για τα σχέδια της τοπικής αγροτικής βιομηχανίας που θέλει να κατασκευάσει στην περιοχή δεξαμενές/ταμιευτήρες νερού.

Χιλιάδες διαδηλωτές (6.000 σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, 25.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαμαρτυρίας) συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Saite-Soline στη δυτική Γαλλία με πρόθεση να μπλοκάρουν τα σχέδια κατασκευής μεγα-δεξαμενών νερού που θα χρησιμοποιηθούν από την αγροτική βιομηχανία.

Οι διαδηλωτές βρήκαν απέναντί τους περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς, και ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις γύρω από τα εργοτάξια της περιοχής, συγκρούσεις στο πλαίσιο των οποίων σημειώθηκαν τραυματισμοί αλλά και συλλήψεις.

«Ενώ η χώρα ξεσηκώνεται για να υπερασπιστεί τις συντάξεις, εμείς παράλληλα θα σηκωθούμε για να υπερασπιστούμε το νερό», διαμηνύουν οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας που συγκεντρώθηκαν κάτω από πανό με τη φράση «δεξαμενές, όχι ευχαριστώ».

Τα εν λόγω έργα, σύμφωνα με τους επικριτές τους, ισοδυναμούν με «ιδιωτικοποίηση» του νερού και «αρπαγή» και εγείρουν περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Πηγή: AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Η βρωμιά του Τραπεζικού Συστήματος, συνδεδεμένου και με τα Χρηματιστήρια, ελαυνομένου εξ ΗΠΑ όπως και το 2008, δεν κρύβεται άλλο όσα πούδρα, κοκκινάδια και αποσμητικά και να χρησιμοποιήσουν εις βάρος των πολιτών.
Οι επιτήδειοι και δήθεν ειδικοί προσπαθούν με διάφορους τρόπους να παραπλανήσουν, δικτατορικά, πότε με συνταξιοδοτικό και πότε με νερό. Η κιτρινίλα από τα κίτρινα γιλέκα τι απέγινε;
Ο Μακρόν, της Γαλλίας, σοσιαλιστικό μπαλάκι του πινγκ-πονγκ από τότε και μέσω του κινήματος En Marche («Εμπρός!») από υπάλληλος της τράπεζας Ροθτσίλντ συνεχίζεται.
Η πλάνη εκ των περιβαλλοντιστών δεν μπορούσε να έλειπε.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση