ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γεωργία: Πορείες γυναικών κατά του νόμου για τους «ξένους πράκτορες»

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μέσου ενημέρωσης Paper Kartuli, στις πορείες συμμετέχουν τουλάχιστον 5.000 γυναίκες

ΑΜΠΕ

Στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα πραγματοποιούνται σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Hμέρα της Γυναίκας πορείες διαμαρτυρίας κατά του νόμου περί «ξένων πρακτόρων». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μέσου ενημέρωσης Paper Kartuli, στις πορείες συμμετέχουν τουλάχιστον 5.000 γυναίκες.

Οι διαδηλώτριες μοίραζαν αυτοκόλλητα που έγραφαν «Γυναίκες κατά του απόλυτου ελέγχου». Η πορεία πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου Ρουσταβέλι της Τιφλίδας και κατέληξε στην πλατεία μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου. Δράσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Γεωργίας. Οι συμμετέχοντες φώναζαν συνθήματα: «Ποιοι είμαστε, εμείς οι Γεωργιανοί! Τι θέλουμε; – Η Γεωργία στην Ευρώπη!» Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και η επικεφαλής του κόμματος Droa, Έλενε Χοστάρια, και η βουλευτής Ταμάρα Κορντζάγια.

Η Ίντα Μπαχτουρίντζε, συνδιευθύντρια της οργάνωσης «Γυναίκες για ένα κοινό μέλλον (WECF)-Γεωργία», δήλωσε στο Radio Liberty: «Αυτή τη μέρα θα έπρεπε να μιλάμε για άλλα πράγματα. Για παράδειγμα το προβληματικό άρθρο για τους βιασμούς στη Γεωργία, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Αλλά η κυβέρνηση μας ανάγκασε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια του μέλλοντός μας. Πέταξαν το Σύνταγμα της χώρας μας πάνω από τα κεφάλια μας. Αρνήθηκαν να μας δώσουν την επιλογή να ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στην πορεία των γυναικών συμμετείχαν και άνδρες. Η πλατεία μπροστά από το κοινοβούλιο είναι γεμάτη από κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ευρώπη  |  Ρωσία  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση