ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γερμανία: Η νέα κυβέρνηση παρουσιάζει το περιεχόμενο της συμφωνίας

Το περιεχόμενο της συμφωνίας της κυβερνητικής συμμαχίας παρουσιάζουν αυτή την ώρα οι επικεφαλής των SPD, Πράσινων και FDP.

Kathimerini.gr

Το περιεχόμενο της συμφωνίας της κυβερνητικής συμμαχίας παρουσιάζουν αυτή την ώρα οι επικεφαλής των SPD, Πράσινων και FDP.

«Έχουμε συμμαχία», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, ξεκινώντας τις δηλώσεις του προσθέτοντας ότι τα τρία κόμματα θα ψηφίσουν τη συμφωνία για την κυβέρνηση συνασπισμού.

Βασικά σημεία τις ομιλίας του Σολτς ήταν η πανδημία, η εξωτερική πολιτική και η οικονομία.

Ειδικότερα, ο Σολτς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει στην έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Επιπλέον, τόνισε ότι ο εκσυγχρονισμός της χώρας δεν θα έχει χαμηλό κόστος, ενώ πρόσθεσε ότι σχεδιάζονται μαζικές επενδύσεις, χωρίς ωστόσο να καταργείται το «φρένο» σε ό,τι αφορά το χρέος.

Είπε μάλιστα ότι η συνεργασία της Γερμανίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ είναι πυλώνας της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής.

Νωρίτερα είχαν διαρρεύσει, και αναμένεται να επιβεβαιωθούν, τα πρώτα ονόματα της σύνθεσης της νέας γερμανικής κυβέρνησης, επονομομαζόμενης και κυβέρνησης «φωτεινού σηματοδότη», υπό τον Όλαφ Σολτς.

Συμφωνα με όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας , η συμπρόεδρος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.
Ο επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών.

Το χαρτοφυλάκιο του διευρυμένου υπουργείου Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα, επωμίζεται ο έτερος συμπρόεδρος των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος θα είναι ο νέος Αντικαγκελάριος του Σολτς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση