ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γερουσία: Ο ίδιος ο Πούτιν έδωσε εντολή ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία κατέλαβε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια να αναμειχθεί στις εκλογές του 2016»

Newsroom Κ, Αθήνα

Στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία προσπάθησε να αναμειχθεί στις αμερικανικές εκλογές του 2016 με σκοπό να ευνοήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, κατέληξε πόρισμα της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία κατέλαβε μία άνευ προηγουμένου προσπάθεια να αναμειχθεί στις εκλογές του 2016», δήλωσε ο Γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπερ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, σε κοινή δήλωσή του με τον αντίστοιχο επικεφαλής των Δημοκρατικών Μαρκ Ουόρνερ.

«Η ρωσική προσπάθεια ήταν μεγάλη, με ανεπτυγμένα μέσα και παραγγέλθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο Πούτιν με σκοπό να βοηθήσει τον Πρόεδρο Τραμπ και να πλήξει την Χίλαρι Κλίντον», αναφέρεται στη δήλωση.

Τα ευρήματα της Επιτροπής, που είναι μία από τις διάφορες προανακριτικές διαδικασίες σχετικά με τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές, κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τα γενικά συμπεράσματα της ευρύτερης αμερικανικής κοινότητας των μυστικών υπηρεσιών, σημειώνει ο Independent.

Οπως υπενθυμίζει στο δημοσίευμα η Independent, ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεξε των ευρημάτων του Σώματος, γράφοντας στο αγαπημένο του Twitter ότι: «Η Επιτροπή της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Γερουσίας Νομοθεσίας (House Intelligence Committee) δηλώνει ότι δεν υπήρξε συμπαιγνία μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας».

«Όπως έχω πει όλα αυτά, είναι μια μεγάλη φάρσα από τους Δημοκρατικούς βασισμένη σε πληρωμές και ψέματα. Δεν θα έπρεπε να υπήρχε ποτέ ειδικός σύμβουλος. Κυνήγι μαγισσών!», είχε προσθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αντιθέτως, τα ευρήματα της επιτροπής της Γερουσίας υπαινίσσονταν ότι υπήρχαν ερωτηματικά και αμφιβολίες σχετικά με τις φερόμενες προθέσεις Μόσχας «Μετά από μια διεξοδική επισκόπηση, το προσωπικό μας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ευρήματα της (Αξιολόγησης της Υπηρεσίας Πληροφοριών) ήταν ακριβή», ανέφερε ο κ. Γουόρνερ.

Η επιτροπή της Γερουσίας διερευνά την φερόμενη παρέμβαση της Ρωσίας για περισσότερο από ένα χρόνο. Εβγαλε τα συμπεράσματά, ενόσω ο Ειδικός Σύμβουλος, Ρομπερτ Μιούλερ συνεχίζει την προκαταρτική εξέταση επί του θέματος, αλλά και επί της φερόμενης αθέμιτης σύμπραξης από το επιτελείο της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X