ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν θα ταφεί μέχρι να πεθάνει η βασίλισσα

Υπό τη σκιά της βασίλισσας Ελισάβετ ακόμα και μετά θάνατον ο πρίγκιπας Φίλιππος.

mustonline

must.com.cy

Όπως έπραττε και εν ζωή, ο Πρίγκιπας Φίλιππος ακόμη και στον θάνατο θα πρέπει να περιμένει μέχρι να πεθάνει η σύζυγός του Βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να ταφεί στην τελευταία του κατοικία.

Μέχρι να φύγει από τη ζωή η Βασίλισσα η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα βρίσκεται σε αναμονή στο Royal Vault, ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor.

Στον ίδιο χώρο έχουν ταφεί οι γονείς της Βασίλισσας, ο Βασιλιάς George, όπως και η Βασιλομήτωρ, ενώ εκεί βρίσκονται και οι στάχτες της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας που αποτεφρώθηκε. Το Royal Vault, όπου θα βρίσκεται προσωρινά η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου είναι ο χώρος ανάπαυσης πολλών βασιλικών απογόνων, 24 στο σύνολο.

Όταν και εφόσον η Ελισάβετ αποβιώσει, θα "ξανασυναντηθεί" μετά θάνατον με τον Πρίγκιπα Φίλιππο και θα ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλον στο King George VI Memorial Chapel, που βρίσκεται και αυτό στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Στη σκιά της Βασίλισσας

Αυτό είναι ακόμα ένα στοιχείο που αποδεικνύει ότι ακόμα και μετά θάνατον, ο Φίλιππος "ακολουθεί" το πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας, έχοντας δευτερεύουσα θέση στην ιεραρχία μετά τη βασίλισσα, όπως και όταν βρισκόταν εν ζωή. Από την μέρα που η Ελισάβετ έγινε Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας Φίλιππος ήταν υποχρεωμένος να βρίσκεται δύο βήματα πίσω της και να ακολουθεί τα πρωτόκολλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

mustonline

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Το Iron Dome ξανά στο επίκεντρο

Το Iron Dome ξανά στο επίκεντρο

Η νέα σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ δείχνει να εξάγει πολλά και κρίσιμα συμπεράσματα για το μέλλον του συστήματος “Iron Dome”
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ