ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Γιατί πιστεύαμε ότι ο Πούτιν μπλόφαρε για την εισβολή»

Ουκρανός αξιωματούχος αποκαλύπτει

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κάποια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποσπάσματα από έναν ανώτερο αξιωματούχο των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, ο οποίος εξηγεί γιατί το Κίεβο δεν πίστευε τις ενημερώσεις από δυτικούς συμμάχους ότι η Ρωσία θα εισέβαλε, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, η έλλειψη συντονισμού μεταξύ των Ρώσων διοικητών τους έπεισε ότι οι δυνάμεις του Πούτιν δεν μπορούσαν να προετοιμαστούν για μια επικείμενη εισβολή.

«Όταν επιστρατεύεις στρατιωτικό εξοπλισμό - τανκς, στρατιώτες - οι διοικητές στο πεδίο χρειάζονται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να συντονιστούν μεταξύ τους», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν από την εισβολή δεν υπήρχαν τακτικές προετοιμασίες και δεν μπορείς να πας σε πόλεμο χωρίς αυτές. Γι' αυτό σήμερα είναι τόσο ανίκανοι να επιτύχουν τους στόχους τους», πρόσθεσε. 

Ωστόσο, παρά τα προφανή προβλήματα που έχει προκαλέσει η απουσία συντονισμού των ρωσικών δυνάμεων, ο αξιωματούχος είπε ότι φοβάται ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να διαρκέσει για καιρό.

«Φοβάμαι πολύ έναν παρατεταμένο πόλεμο και την επανάληψη αυτού που συμβαίνει στη Συρία. Δεν έχει συμβεί ακόμη, και ελπίζω ότι μπορούμε να το αποφύγουμε», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση