ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γκουτέρες: Το Αφγανιστάν αντιμέτωπο με «επική ανθρωπιστική κρίση»

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών τόνισε τέσσερα σημεία δράσης

ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε ότι το Αφγανιστάν αντιμετωπίζει μια «επική ανθρωπιστική κρίση» και βρίσκεται στα πρόθυρα μιας αναπτυξιακής καταστροφής, μιλώντας μέσω βίντεο, χθες το πρωί, στη συνάντηση για το Αφγανιστάν, η οποία διοργανώθηκε από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν.

Ο κ. Γκουτέρες τόνισε τέσσερα σημεία δράσης. Πρώτον την ανθρωπιστική βοήθεια, τονίζοντας ότι η διεθνής υποστήριξη προς τις χώρες υποδοχής πρέπει να αντιστοιχεί στην κλίμακα των αναγκών τους.

Δεύτερον, είπε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι προς αποφυγή της πλήρους κατάρρευση της αφγανικής οικονομίας. Τρίτον, τόνισε ότι ο λαός του Αφγανιστάν χρειάζεται μια Κυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς και αντιπροσωπεία, που σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Και τέλος, τέταρτον, ο ΓΓ τόνισε ότι οι Αφγανοί και η περιοχή χρειάζονται επίσης μια χώρα που να είναι ασφαλής, που δεν είναι παράδεισος για την τρομοκρατία ή κέντρο διακίνησης ναρκωτικών, τονίζοντας ότι όλα αυτά είναι θέματα για τα οποία η περιοχή έχει κοινό ενδιαφέρον και που όλοι μας πρέπει να μιλάμε με μια φωνή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση