ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Guardian: Τι και ποιους περιλαμβάνουν οι κυρώσεις της ΕΕ

Πιο αυστηρά μέτρα από αυτά που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει η Ευρώπη

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, ο αρχιστράτηγος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κορυφαίοι κρατικοί «προπαγανδιστές», καθώς και 351 βουλευτές της Δούμας αναμένεται να τεθούν στο στόχαστρο των κυρώσεων της ΕΕ που ανακοινώθηκαν αργότερα την Τετάρτη, σημειώνει ο Guardian.

Τα μέτρα, τα οποία πρέπει να υπογραφούν από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, θα είναι ακόμα πιο αυστηρά από αυτά που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

Εάν εγκριθούν, η ΕΕ θα επιβάλει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε 23 άτομα, τρεις τράπεζες και ένα διαβόητο «εργοστάσιο τρολ» στο Διαδίκτυο στην Αγία Πετρούπολη.

Η ΕΕ αναμένεται επίσης να επιβάλει κυρώσεις σε 351 μέλη της ρωσικής Δούμας που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης των δύο εδαφών.

Στη ρωσική κυβέρνηση θα επιβληθούν περαιτέρω περιορισμοοί στην ικανότητά της να ανλτεί χρήματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές της ΕΕ.

Αξιωματούχοι της ΕΕ εκπονούν επίσης μέτρα για την απαγόρευση του εμπορίου μεταξύ των δύο εδαφών που ελέγχονται από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση