ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο της AstraZeneca

Πρόκειται για την πρώτη χώρα που εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο

ΠΗΓΗ: ΒΒC

«Πράσινο φως» για χρήση του εμβολίου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού άναψε η βρετανική Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA).

Η κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου έρχεται τη στιγμή που, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η Βρετανία αντιμετωπίζει «άνευ προηγουμένου» επίπεδα λοιμώξεων, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, η οποία μεταδίδεται πιο εύκολα, χωρίς πάντως να προκαλεί –βάσει των ενδείξεων μέχρι τώρα- πιο σοβαρή νόσο Covid-19.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, η κυβέρνηση της χώρας υιοθέτησε τη σύσταση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής. Πρόκειται για την πρώτη χώρα που εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σύμφωνα με την αρμόδια βρετανική αρχή, το εμβόλιο κρίθηκε ασφαλές και αποτελεσματικό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca – αρκετές για τον εμβολιασμό 50 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca σχεδιάστηκε κατά τους πρώτους μήνες του 2020, δοκιμάστηκε στον πρώτο εθελοντή τον Απρίλιο και έκτοτε πέρασε από κλινικές δοκιμές μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων.

Πρόκειται για το δεύτερο εμβόλιο που εγκρίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από αυτό των Pfizer και BioNTech.

Περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εμβολιαστεί από τότε που η Μάργαρετ Κίναν έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο στην οποία χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech.

Εκτιμάται ότι το εμβόλιο Οξφόρδης/ AstraZeneca θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του εμβολιασμού καθώς είναι φθηνό και μπορεί να παραχθεί μαζικά. Μπορεί δε να αποθηκευτεί σε ένα τυπικό ψυγείο – σε αντίθεση με το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech που αποθηκεύεται στους -70 βαθμούς Κελσίου.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό στη Βρετανία έχουν οι ηλικιωμένοι, οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες φροντίδας και οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και δομές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: ΒΒC

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση