ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η εισαγγελία προτείνει επιβολή προστίμου για δυσφήμηση στον Ναβάλνι

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την υπόθεση της δυσφήμησης το Σάββατο

ΚΥΠΕ

Η ρωσική εισαγγελία ζήτησε την επιβολή προστίμου ύψους 950.000 ρουβλιών (10.600 ευρώ) για δυσφήμηση στον Ρώσο αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, σε μία από τις πολλαπλές δικαστικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει ο πολέμιος του Κρεμλίνου.

Καθώς ο Αλεξέι Ναβάλνι τελούσε υπό ποινή φυλάκισης με αναστολή την στιγμή των γεγονότων, η εισαγγελία προτείνει και την υποχρέωση εκτίσεως της ποινής αυτής. Αλλο δικαστήριο έχει ήδη μετατρέψει, στις 2 Φεβρουαρίου, την εξ αναστολής ποινή σε φυλάκιση 2 ετών και 8 μηνών. Το Σάββατο, δικαστήριο της Μόσχας θα εκδώσει την ετυμηγορία του στην υπόθεση της κατηγορίας για δυσφήμηση, ενώ άλλο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα εξετάσει την έφεση Ναβάλνι κατά της μετατροπής της αναστολής της ποινής του.

Στη σημερινή υπόθεση, ο Ναβάλνι κατηγορείται για δυσφήμηση βετεράνου του Β` Παγκοσμίου Πολέμου. "Θέλετε να με τουφεκίσετε;", είπε ο Αλεξέι Ναβάλνι απευθυνόμενος στον εισαγγελέα την ώρα που αυτός ολοκλήρωνε την ανάγνωση του κατηγορητηρίου. "Οι δικαστικές διώξεις κατά του Ναβάλνι είναι φανταστικές και αυθαίρετες", δήλωσε από την πλευρά της η συνήγορός του Ολγκα Μιχαίλοβα , "δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για αδίκημα στην υπόθεση αυτή".

Ο 44χρονος Αλεξέι Ναβάλνι κατηγορείται για "δυσφημιστικές και υβριστικές δηλώσεις" κατά βετεράνου του Β` Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος συμμετείχε σε βίντεο της προεκλογική εκστρατείας για το δημοψήφισμα που κατέληξε στην ενίσχυση των εξουσιών του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Ναβάλνι χαρακτήρισε όσους εμφανίσθηκαν σε αυτό το βίντεο "ντροπή του έθνους" και "προδότες". Ο πολέμιος του Κρεμλίνου καταγγέλλει συστηματικά το υπουργείο Δικαιοσύνης και τους δικαστές για μεροληψία και υποταγή στην εξουσία.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την υπόθεση της δυσφήμησης το Σάββατο, ενώ την ίδια ημέρα εκδικάζεται η έφεση του Ναβάλνι κατά της επιβολής της ποινής φυλάκισης των 2 ετών και 8 μηνών, η οποία αφορά την παραβίαση της αναστολής του στην καταδίκη του για υπόθεση φορολογικής απάτης το 2014. Ο Αλεξέι Ναβάλνι επισημαίνει ότι δεν τήρησε τους όρους της αναστολής της ποινής με την εμφάνισή του στις αρχές διότι βρισκόταν στην Γερμανία, αναρρώνοντας από την επίθεση εναντίον του με το νευροτοξικό παράγοντα Novichok που προορίζεται για στρατιωτική χρήση και περιλαμβάνεται στο οπλοστάσιο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων. Η δικηγόρος του κατήγγειλε την ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο δικαστικών συνεδριάσεων, που δυσχεραίνει το έργο της υπεράσπισης. Πέραν αυτών των δικών, ο Αλεξέι Ναβάλνι αντιμετωπίζει κατακλυσμό διώξεων, ανάμεσά τους και δίωξη για αισχροκέρδεια, στην οποία απειλείται με δεκαετή ποινή φυλάκισης. Η ρωσική δικαιοσύνη ανέβαλε την εξέταση μίας από τις μηνύσεις για δυσφήμηση που αντιμετωπίζει ο Ναβάλνι, που προέρχεται από τον ολιγάρχη, φίλο του Κρεμλίνου Γεβγκένι Πριγκόζιν. Η ρωσική δικαιοσύνη πρέπει επίσης να εξετάσει την έφεση του Αλεξέι Ναβάλνι κατά της απόφασης για καταβολή αποζημίωσης 3,3 εκατομμυρίων ρουβλιών (37.000 ευρώ) σε μία αγροδιατροφική εταιρεία, την οποία έχει κατηγορήσει για διαφθορά. Ο πολέμιος του Κρεμλίνου κατηγορεί το ρωσικό καθεστώς ότι θέλει να τον φιμώσει, αφού επέζησε της επίθεσης με το Novichok , επίθεση για την οποία έχει καταστήσει υπεύθυνο τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση