ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Επίτροπος Κυριακίδου στο Συμβούλιο Υγείας στο Λουξεμβούργο

Η ενίσχυση ΕΜΑ στην ατζέντα

ΚΥΠΕ

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, θα συμμετάσχει αύριο, Τρίτη στη συνάντηση των Υπουργών Υγείας, στο Λουξεμβούργο.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας κατάστασης για τη διαχείριση της πανδημίας, και τρεις νομοθετικές προτάσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης κρίσεων υγείας στην Ένωση, που πρότεινε η Κομισιόν στις 11 Νοεμβρίου 2020 ως μέρος μιας ισχυρής ευρωπαϊκής ένωσης υγείας.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο αναμένεται να υιοθετήσει τη θέση του σχετικά με την ενίσχυση της εντολής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Οι Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις προτάσεις για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και τη δημιουργία ισχυρότερου συντονισμού για τις διασυνοριακές απειλές για την υγεία.

Περαιτέρω, θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνουν την πρόσβαση σε φάρμακα και ιατροτεχνολογικά προϊόντα για μια ισχυρότερη και πιο ανθεκτική ΕΕ, πρόοδο προς την έγκριση της πρότασης της Κομισιόν για την αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας και παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση