ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Φον ντερ Λάιεν «ποντάρει» στην Ούρσουλα διεκδικώντας παραμονή της στην Κομισιόν

«Οι περισσότεροι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν την πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά όχι την πολιτικό», ανέφερε ο εκπρόσωπος της υποψήφιας του ΕΛΚ

Kathimerini.gr

Αλεξάνδρα Βουδούρη

«Αναβαπτίζοντας» την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν… φαίνεται να είναι η κατευθυντήρια γραμμή της ψηφιακής εκστρατείας για την επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), που ξεκίνησε μόλις, πριν από δύο μέρες.

Η ομάδα της απερχόμενης προέδρου της Κομισιόν αποφάσισε να δώσει έμφαση περισσότερο στην προσωπικότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν –μέσω αυτού του ιδιότυπου rebranding– σε αυτή την εκστρατεία για τη διεκδίκηση της παραμονής της στο Μπερλεμόντ.

Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, επελέγη το μικρό της όνομα για τη σχετική ιστοσελίδα αλλά και τον τίτλο της καμπάνιας: Ursula.2024.eu. Η επικοινωνιακή της ομάδα θέλει να δώσει έμφαση στις προσωπικές πτυχές της Γερμανίδας πολιτικού. «Οι περισσότεροι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν την πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά όχι την πολιτικό», ανέφερε στους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της υποψήφιας του ΕΛΚ, Αλεξάντερ Βίντερσταϊν.

Το «αφήγημα», δηλαδή, της προεκλογικής της καμπάνιας θα επικεντρωθεί στο τι πρεσβεύει, τι πιστεύει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Ευρώπη και τι ακριβώς έκανε και κάνει πέραν των αρμοδιοτήτων της ως προέδρου της Κομισιόν.

Κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας είναι «Κάτι παραπάνω από μια Ενωση, το σπίτι μας, η ασφάλειά μας, η ελευθερία μας», που αντανακλά πέραν των θεμελιωδών ευρωπαϊκών αξιών και τα βασικά σημεία του πολιτικού μανιφέστου του ΕΛΚ.

Η ψηφιακή καμπάνια της Φον ντερ Λάιεν θα βασιστεί σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Instagram, X, YouTube, αλλά όχι στο TikTok. Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπός της το TikTok αποκλείστηκε λόγω θεμάτων ασφάλειας αλλά και για την πολιτική που ασκεί και τις σχετικές αποφάσεις που έχει λάβει για τη λειτουργία του η Κομισιόν, καθώς και άλλα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Η εκστρατεία, που ξεκίνησε στην Αθήνα, στις αρχές Απριλίου, περιλαμβάνει ομιλίες της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Πράγα στις 30 Απριλίου, στην Κατοβίτσε της Πολωνίας στις 8 Μαΐου και στις 13 του ίδιου μήνα στη Ρώμη.

 

Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν θα περιοδεύσει σε χώρες όπως η Γαλλία, όπου οι Γάλλοι συντηρητικοί στάθηκαν κατά της υποψηφιότητάς της στο συνέδριο του ΕΛΚ ή η Ουγγαρία –όπου ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες εκστρατεία εναντίον της–, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, πάντως, «η επιθυμία της Φον ντερ Λάιεν είναι να επισκεφθεί όσα περισσότερα κράτη-μέλη μπορεί» έως τη διεξαγωγή των ευρωπαϊκών εκλογών στις 6-9 Ιουνίου.

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα σήμερα… στο πρώτο ντιμπέιτ –μεταξύ όλων των επικεφαλής των ευρωπαϊκών κομμάτων– που διοργανώνει το Politico στο Μάαστριχτ, ενώ το ντιμπέιτ που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση