ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Κίνα έστειλε για πρώτη φορά πολίτη στο διάστημα (βίντεο)

Η Κίνα, η οποία σχεδιάζει να προσεδαφίσει αστροναύτες στο φεγγάρι έως το 2030, έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό διαστημικό πρόγραμμα, προσπαθώντας να φτάσει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Kathimerini.gr

Η διαστημική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκε με επιτυχία τη Δευτέρα το σκάφος που μετέφερε στο διαστημικό της σταθμό το νέο πλήρωμα στο οποίο για πρώτη φορά μετέχει και ένας πολίτης.

Μέχρι τώρα, όλοι οι Κινέζοι αστροναύτες που έχουν σταλεί στο διάστημα ήταν μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Εκπρόσωπος της διαστημικής υπηρεσίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο καθηγητής στο κλάδο Αεροναυπηγικής και Αστροναυτικής θα είναι «κυρίως υπεύθυνος για τη λειτουργία των πειραματικών φορτίων της διαστημικής αποστολής».

Διοικητής της αποστολής της Τρίτης είναι ο Τζινγκ Χαϊπένγκ στο τέταρτο ταξίδι του στο διάστημα, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το τρίτο μέλος του πληρώματος είναι ο μηχανικός Τζου Ζανγκζού. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα, η οποία σχεδιάζει να προσεδαφίσει αστροναύτες στο φεγγάρι έως το 2030, έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στο στρατιωτικό διαστημικό της πρόγραμμα, προσπαθώντας να φτάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία.

Στο «Ουράνιο Παλάτι» όπως ονομάζεται ο διαστημικός σταθμός που κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ από την Κίνα βρίσκεται τριμελές πλήρωμα το οποίο θα αντικαταστήσουν οι τρεις ταϊκοναύτες (όπως ονομάζει η Κίνα τους αστροναύτες της) που ξεκίνησαν χθες από το διαστημικό κέντρο της Κίνας στην έρημο Γκόμπι και θα… στριμωχτούν για λίγο με το υπάρχον πλήρωμα στον διαστημικό σταθμό μέχρι οι συνάδελφοι τους να μπουν στο σκάφος που θα τους επιστρέψει στην Κίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Κίνα  |  ΗΠΑ  |  Ρωσία  |  Διάστημα  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση