ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Μόσχα εκτιμά ότι οι Ταλιμπάν είναι πιο συνεννοήσιμοι από την Kυβέρνηση του Αφγανιστάν

Επεσήμανε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για κάθε διαφορετική εξέλιξη

ΚΥΠΕ

Η ηγεσία του κινήματος των Ταλιμπάν έχει δείξει εδώ και καιρό ότι είναι πιο συνεννοήσιμη απ` ό,τι η προηγούμενη κυβέρνηση μαριονετών του Αφγανιστάν, ενώ δεν συνιστά προς το παρόν απειλή για τις χώρες συμμάχους της Ρωσίας στην Κεντρική Ασία, δήλωσε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου για το Αφγανιστάν Ζαμίρ Καμπούλοφ.

Επεσήμανε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για κάθε διαφορετική εξέλιξη, αλλά ελπίζει σε μια πιο ευνοϊκή για την ίδια και τους συμμάχους της. "Εάν συγκρίνω την ικανότητα για επίτευξη συμφωνίας των συναδέλφων και εταίρων, μπορώ να πω ότι εδώ και καιρό οι Ταλιμπάν έχουν δείξει ότι είναι πιο συνεννοήσιμοί από την κυβέρνηση μαριονετών της Καμπούλ", δήλωσε ο Καμπούλοφ, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο "Ρωσία 24".

Ο Καμπούλοφ επισήμανε επίσης ότι οι Ταλιμπάν τηρούν τις συμφωνίες που σχετίζονται με την ασφάλεια της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των χωρών της Κεντρική Ασίας στην Καμπούλ. "Ξεκινάμε από το ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. Προς το παρόν, ως προς το τμήμα που αφορά στην ασφάλεια της πρεσβείας μας και των συμμάχων μας στην Κεντρική Ασία, οι Ταλιμπάν τηρούν τις συμφωνίες", δήλωσε ο ίδιος.

"Αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι (...) Ωστόσο θα παρακολουθούμε προσεκτικά τις περαιτέρω εξελίξεις", δήλωσε ο Καμπούλοφ, προσθέτοντας ότι "στην ουσία είμαστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη, αλλά λαμβάνουμε ως αφετηρία την πιο ευνοϊκή για την Ρωσική Ομοσπονδία και τους συμμάχους της".

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα εκφράζει την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του Αφγανιστάν θα τηρήσει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, μεταδίδει το πρακτορείο RIA. Η Ρωσία έχει δηλώσει ότι θα διατηρήσει την διπλωματική της παρουσία στην Καμπούλ και ελπίζει να αναπτύξει τις σχέσεις της με τους Ταλιμπάν, παρότι την ίδια στιγμή δήλωσε ότι δεν βιάζεται να τους αναγνωρίσει ως κυβερνώντες της χώρας και πως θα παρακολουθεί στενά τη συμπεριφορά τους.

Στο μεταξύ, οι Ταλιμπάν ανέλαβαν ήδη τη φύλαξη της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ, δήλωσε σήμερα ο Καμπούλοφ. "Ηδη ανέλαβαν τη φύλαξη της ρωσικής πρεσβείας", δήλωσε ο Καμπούλοφ στον ραδιοσταθμό Echo Mockvi, προσθέτοντας ότι "αύριο θα συμφωνήσουν με τον πρεσβευτή τις λεπτομέρειες σε μια πιο μακροπρόθεσμη προοπτική".

Ένα τμήμα του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας στην Καμπούλ ή θα πάρει άδεια ή θα εγκαταλείψει την πρεσβεία, επεσήμανε ο Καμπούλοφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση