ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η πρεσβεία της Κούβας στο Παρίσι δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ

Οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και 20 άλλων χωρών καταδίκασαν τη Δευτέρα τις μαζικές συλλήψεις στην Κούβα

ΠΗΓΗ: Reuters

Η πρεσβεία της Κούβας στο Παρίσι, δέχθηκε ολονύχτια επίθεση με βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, χωρίς να τραυματιστεί το προσωπικό, αναγκάζωντας τις γαλλικές αρχές να ενισχύσουν την ασφάλεια γύρω από το κτήριο.

Η επίθεση έγινε από δύο άτομα τα οποία έριξαν τρεις βόμβες μολότοφ, προκαλώντας πυρκαγιά στην πρόσοψη και την είσοδο του κτηρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας.

Η Κούβα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από τις διαμαρτυρίες ενάντια στην οικονομική κρίση, τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση και τον περιορισμό των πολιτικών ελευθεριών, με αποτέλεσμα η χώρα να περιορίσει την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας δημοσίευσε φωτογραφίες από τις ζημιές στο κτήριο της πρεσβείας στην επίσημη σελίδα του στο Twitter.

 

"Αυτοί που ευθύνονται άμεσα για αυτές τις πράξεις είναι εκείνοι που υποκινούν τη βία και το μίσος κατά της χώρας μας", ανέφερε στην δήλωση του το Υπουργείο.

Η πρεσβεία της Κούβας στο Παρίσι, κατέδειξε τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες πράξεις είχαν ενθαρρυνθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά της Κούβας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και 20 άλλων χωρών καταδίκασαν τη Δευτέρα τις μαζικές συλλήψεις στην Κούβα και ζήτησαν πλήρη αποκατάσταση της πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας καταδίκασε την επίθεση στην πρεσβεία της Κούβας, προσθέτοντας ότι είχε ξεκινήσει δικαστική έρευνα την σύλληψη των υπόπτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση