ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι ελέγχει το Σολεντάρ

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση από ρωσικής πλευράς, μερικές ημέρες ύστερα από αντίστοιχο ισχυρισμό του επικεφαλής των μισθοφόρων Wagner

ΠΗΓΗ: Reuters

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις του είχαν τον έλεγχο της πόλης Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία που εξορύσσει αλάτι, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης από τη Μόσχα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση από ρωσικής πλευράς, μερικές ημέρες ύστερα από αντίστοιχο ισχυρισμό του επικεφαλής των μισθοφόρων Wagner.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη, επί μακρόν επίκεντρο σφοδρών μαχών και βομβαρδισμών, το απόγευμα της Πέμπτης, ανέφερε το υπουργείο στη Μόσχα. Αυτό θα επιτρέψει τώρα στα ρωσικά στρατεύματα να αποκόψουν τις ουκρανικές δυνάμεις από την κοντινή, πολύ μεγαλύτερη πόλη Μπαχμούτ, πρόσθεσε.

Ανεξάρτητοι παρατηρητές πάντως δεν είναι ακόμη σε θέση να επαληθεύσουν τον ισχυρισμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Η Ουκρανία δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να αντέχουν στο Σολεντάρ ύστερα από μια καυτή νύχτα μαχών, σε αυτό που έχει γίνει ένα από τα πιο αιματηρά πεδία μάχης ολόκληρου του πολέμου. Και οι δύο πλευρές έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στη μάχη για τη μικρή αυτή πόλη της περιφέρειας του Ντονέτσκ.

Η Μόσχα αναζητεί αυτό που θα ήταν το πρώτο της μεγάλο κέρδος στο πεδίο της μάχης ύστερα από μισό χρόνο ταπεινωτικών υποχωρήσεων. Το Κίεβο λέει ότι η Ρωσία ρίχνει κύμα επί κύματος στρατιωτών σε έναν άσκοπο αγώνα για μια βομβαρδισμένη έρημη πόλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση