ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:27
 

Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη

Οι αντάρτες Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, βρίσκονται σε πόλεμο με την εξουσία στην Υεμένη

Newsroom K


Η Σαουδική Αραβία αναχαίτισε σήμερα έναν βαλλιστικό πύραυλο πάνω από μια επαρχία που συνορεύει με την Υεμένη, μετά την ανακοίνωση των υεμενιτών ανταρτών ότι εκτόξευσαν πύραυλο κατά του σαουδαραβικού βασιλείου.

Οι αντάρτες Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, βρίσκονται σε πόλεμο με την εξουσία στην Υεμένη, που υποστηρίζεται στρατιωτικά από το 2015 από έναν αραβικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Δήλωσαν σήμερα το πρωί πως εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον της σαουδαραβικής επαρχίας Νατζράν, σε ανακοίνωση που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός τους, Al-Massirah TV.

Σύμφωνα με τη σαουδαραβική κρατική τηλεόραση Al-Ekhbariya, η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε τον βαλλιστικό πύραυλο πάνω από τη Νατζράν. Δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Πρόκειται για τον τρίτο βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύουν οι υεμενίτες αντάρτες εναντίον της Σαουδικής Αραβίας από τις 4 Νοεμβρίου.

Οι δύο πρώτοι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και αναχαιτίστηκαν πάνω από τη σαουδαραβική πρωτεύουσα Ριάντ, είχαν στόχο ο ένας το διεθνές αεροδρόμιο και ο άλλος το ανάκτορο Γιαμάμα, επίσημη κατοικία του βασιλιά Σαλμάν.

Οι σαουδαραβικές αρχές κατηγορούν το Ιράν, το οποίο το διαψεύδει, ότι εξοπλίζει τους Χούτι και επέρριψαν την ευθύνη στη χώρα αυτή για τις πρώτες δύο εκτοξεύσεις πυραύλων.

Η σουνιτική Σαουδική Αραβία και το σιιτικό Ιράν, που έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σκέψεις, είναι οι δύο ισχυρές αντίπαλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή.

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επεμβαίνει στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015 σε υποστήριξη του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος εκδιώχθηκε από τη Σαναά από τους Χούτι, οι οποίοι κατέλαβαν την πρωτεύουσα της Υεμένης τον Σεπτέμβριο του 2014 καθώς και μεγάλα τμήματα του εδάφους.

Περισσότεροι από 8.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο από το 2015.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Γνωρίζοντας το παρελθόν και των δύο (και γενικά των Τούρκων σε σχέση με των δικών μας), ο Τσαβόσουγλου ...»
Ελεύθερο Πνεύμα  |  19:53

Τσαβούσογλου: Ο Αναστασιάδης μου μίλησε για λύση δύο κρατών

«Δυστυχώς για τον Τσαβούσογλου, κανείς δεν το πιστεύει. Είναι αναξιόπιστος!!!»
ΑΚΑ  |  10:57

Φ.Φωτίου: Ο παραλογισμός της κατοχής πρέπει να τερματιστεί

«Εσύ κύριε Φωτίου πότε θα πάς σπίτι σου? Αρκετάς είσπραξες τόσα χρόνια. »
ΑΚΑ  |  10:55

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X