ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η «selfie» Αμερικανού πιλότου με το κινεζικό μπαλόνι

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας φωτογραφία που απεικονίζει έναν πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να κοιτά από το αεροσκάφος του το κινεζικό μπαλόνι

Kathimerini.gr

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας φωτογραφία που απεικονίζει έναν πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ να κοιτά από το αεροσκάφος του το κινεζικό μπαλόνι, το οποίο καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου.

Στη φωτογραφία, η οποία ελήφθη από το πιλοτήριο του αεροσκάφους στις 3 Φεβρουαρίου -μία ημέρα πριν την κατάρριψη- φαίνεται το μπαλόνι, κάτω από το οποίο διακρίνονται ορισμένα πάνελ.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε διάστημα εννέα ημερών, από τις 4 ως τις 12 Φεβρουαρίου, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν τέσσερα ιπτάμενα αντικείμενα, τρία εξ αυτών πάνω από τις ΗΠΑ και ένα πάνω από τον Καναδά.

Η υπόθεση που έλαβε τη μεγαλύτερη δημοσιότητα μεταξύ των τεσσάρων ήταν εκείνη της κατάρριψης, στις 4 Φεβρουαρίου, ενός κινεζικού μπαλονιού πάνω από τον Ατλαντικό στα ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας.

Το Πεκίνο υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ένα μετεωρολογικό μπαλόνι το οποίο είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ κατά λάθος.

Η αμερικανική πλευρά, στον αντίποδα, καταγγέλλει ότι το μπαλόνι εκείνο ήταν κατασκοπευτικό και ότι, ως εκ τούτου, αποτελούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και για αυτό καταρρίφθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση