ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Τεχεράνη απειλεί τις ΗΠΑ με πλήγματα κατά αμερικανικών στόχων στη Συρία

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι οι στρατιωτικές του δυνάμεις βρίσκονται στην Συρία έπειτα από αίτημα της Δαμασκού και αντιμετωπίζει ως «κατοχικές» τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Kathimerini.gr

Ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν δήλωσε σήμερα ότι πλήγματα κατά βάσεων που σχετίζονται με το Ιράν στην Συρία δεν θα μείνουν αναπάντητα. Τα τελευταία 24ωρα έχουν λάβει χώρα οι φονικότερες αμερικανικές επιδρομές κατά φιλοϊρανικών δυνάμεων των τελευταίων ετών, επιδρομές κατά τις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκαν 19 άνθρωποι.

«Οποιοδήποτε πρόσχημα για επιθέσεις κατά βάσεων που έχουν δημιουργηθεί κατόπιν αιτήματος της συριακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα αυτή θα λάβει άμεση απάντηση», δήλωσε ο Κεϊβάν Χοσραβί.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι οι στρατιωτικές του δυνάμεις και οι σύμμαχοί του βρίσκονται στην Συρία κατόπιν αιτήματος της Δαμασκού και αντιμετωπίζει ως «κατοχικές» τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε επίθεση, ιρανικής προέλευσης όπως καταγγέλλεται, με drone κατά Αμερικανών σε βάση στη βορειοανατολική Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Αμερικανός εργολάβος και να τραυματιστούν πέντε στρατιώτες των ΗΠΑ. Σε αντίποινα, οι Αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τα περασμένα 24ωρα δικές τους επιθέσεις κατά ιρανικών στόχων, επιθέσεις τις οποίες τώρα η Τεχεράνη διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση