ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η τουρκική αστυνομία προειδοποιεί για νέο πραξικόπημα

Μυστικές οργανώσεις εντός του τουρκικού στρατού ετοιμάζουν νέο πραξικόπημα, σύμφωνα με έκθεση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το επίμαχο έγγραφο φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Στρατιωτική μυστική οργάνωση - Ανάλυση μοντέλου επικοινωνίας με σταθερά καρτοτηλέφωνα - τηλέφωνα περιπτέρων». Την ανάλυση πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Αστυνομίας της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η μυστική έκθεση αποτελείται από 85 σελίδες και ολοκληρώθηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους. Με αυτήν την έκθεση, η διεύθυνση της τουρκικής αστυνομίας προχωρά σε μια σημαντική προειδοποίηση προς την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν. Στους κόλπους των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εξακολουθούν να δρουν ανέλεγκτα ομάδες, οι οποίες προετοιμάζονται για νέο πραξικόπημα.

Η έκθεση διέρρευσε στον αντιπολιτευόμενο τύπο της Τουρκίας και πριν από λίγες ώρες η «Κ» είχε την ευκαιρία να εστιάσει στο περιεχόμενο της. Σε γενικές γραμμές οι μυστικές υπηρεσίες της τουρκικής αστυνομίας με την συγκεκριμένη έκθεση, ζητούν από την κυβέρνηση του κ. Ερντογάν να προχωρήσει άμεσα στον εντοπισμό και διάλυση μυστικών οργανώσεων και ομάδων που εξακολουθούν να δρουν εντός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, περίπου τρία χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Διαφορετικά, σε περίπτωση που αποτύχει σε αυτό το έργο της η τουρκική κυβέρνηση, η γειτονική χώρα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να παραμείνει αντιμέτωπη με ένα νέο πραξικόπημα.

Οι προειδοποιήσεις

Στην επίμαχη έκθεση υπογραμμίζεται το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει εφικτή η αποκρυπτογράφηση των μυστικών οργανώσεων στους κόλπους του τουρκικού στρατού. Και αυτό διότι οι πραξικοπηματίες λαμβάνουν νέα μέτρα ασφαλείας που δυσχεραίνουν το έργο του εντοπισμού.

Η τουρκική αστυνομία προειδοποιεί ότι το επιτελείο του τουρκικού στρατού σήμερα δεν έχει την δυνατότητα να εντοπίσει τα στελέχη του στρατού που ενδέχεται να προετοιμάζουν ένα νέο πραξικόπημα. Ο εντοπισμός αυτών των ατόμων είναι εφικτός μονάχα με μυστικές επιχειρήσεις και παρακολούθηση.

Στη συνέχεια, η έκθεση της τουρκικής αστυνομίας τονίζει ότι σήμερα διάφορα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι προετοιμάζονται για μια νέα απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται σε νευραλγικά σημεία λήψης αποφάσεων.

Τι ζητεί η αστυνομία - Τι συμβαίνει στα κατεχόμενα

Η τουρκική αστυνομία ζητεί με επιμονή από την κυβέρνηση τον τελικό και διεξοδικό εντοπισμό των μυστικών ομάδων εντός του τουρκικού στρατού, έτσι ώστε το τουρκικό κράτος να προλάβει ένα νέο κίνημα εντός του στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συμπεράσματα της τουρκικής αστυνομίας, με βάση τις πρώτες πληροφορίες της «Κ», εκτός από τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Τουρκίας, αφορούν και τις εξελίξεις στο εσωτερικό των τουρκικών στρατευμάτων που σταθμεύουν στο βόρειο τμήμα του νησιού καθώς επίσης και εξελίξεις στο εξωτερικό που σχετίζονται με τον τουρκικό στρατό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Μπήκαν σε κόντρα Χριστοδουλίδης – ΑΚΕΛ για την εξωτερική πολιτική

«Όταν όμως ο πεθερός πλήρωνε την προεκλογική Χριστόφια στη Λεμεσό το 2008 με την ελπίδα πως θα τον διόριζε ...»
Rikkos  |  17:01

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X