ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Χαμάς απελευθέρωσε ακόμα 12 ομήρους

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, οι όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό

Η Χαμάς πραγματοποίησε νέα παράδοση ομήρων στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας με το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, 12 όμηροι, μεταξύ των οποίων 10 Ισραηλινοί, παραδόθηκαν πριν λίγη ώρα στον Ερυθρό Σταυρό. Βίντεο που κοινοποιήθηκε νωρίτερα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνει αυτοκινητοπομπή της Χαμάς που μεταφέρει ομήρους προκειμένου να παραδοθούν στη διεθνή επιτροπή.

Την είδηση επιβεβαιώνει και εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, αναφέροντας ότι μεταξύ των απελευθερωμένων Ισραηλινών ομήρων περιλαμβάνονται εννέα γυναίκες και ένα παιδί.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Παλαιστινίων Κρατουμένων – μια μη κυβερνητική οργάνωση που υπερασπίζεται τους Παλαιστίνιους που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές – αναμένεται τις επόμενες ώρες η αποφυλάκιση 15 γυναικών και 15 παιδιών, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των ομήρων.

Στο μεταξύ, εν μέσω συζητήσεων για ενδεχόμενη νέα παράταση της εκεχειρίας, οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής κάποια συμφωνία. Ωστόσο, νωρίτερα, διαρροές από την Αίγυπτο ανέφεραν ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για παράταση της κατάπαυσης του πυρός για δύο ακόμη ημέρες υπό τους ίδιους όρους.

Με πληροφορίες από Haaretz, Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση