ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η χώρα που βάζει στο τραπέζι την τέταρτη δόση

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Υγείας η τέταρτη δόση θα έρθει στο προσκήνιο «κάποια στιγμή εφόσον τα κρούσματα αυξηθούν ξανά»

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ, Νίτζαν Χόροβιτς, πριν από λίγες ώρες προειδοποίησε ότι οι Ισραηλινοί ενδέχεται να χρειαστεί να λάβουν την τέταρτη δόση εμβολίου COVID-19. Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό η τέταρτη δόση θα έρθει στο προσκήνιο «κάποια στιγμή εφόσον τα κρούσματα αυξηθούν ξανά».

«Δεν είναι παράλογο [να πιστεύουμε] ότι θα χρειαστούμε το τέταρτο εμβόλιο», δήλωσε ο κ. Χόροβιτς σε συνέντευξη στο ισραηλινό κανάλι «Channel 12». Αυτή η δήλωση, όπως επισημαίνει η «Times of Israel» ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ ότι το 9% των νέων κρουσμάτων που διαγνώστηκαν την Τρίτη είχαν λάβει την τρίτη αναμνηστική δόση.

Προβληματισμός για τα παιδιά

Την παρούσα στιγμή στο Ισραήλ η μεγαλύτερη ανησυχία των ειδικών, δεν αφορά τους ενήλικες που έχουν εμβολιαστεί τριπλά, αλλά τα παιδιά που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Το Ισραήλ άρχισε να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας μόλις 5 ετών αυτή την εβδομάδα, εν μέσω ενδείξεων για αύξηση των ποσοστών μόλυνσης μεταξύ των παιδιών. Ορισμένοι Ισραηλινοί σχολιαστές αναφέρονται στην τρέχουσα αύξηση των λοιμώξεων ως το «κύμα των παιδιών». Ο Σαλμάν Ζάρκα, ο οποίος ηγείται της εθνικής εκστρατείας για την πανδημία, δήλωσε ότι πιστεύει ότι το Ισραήλ βρίσκεται ήδη σε ένα νέο κύμα λοιμώξεων.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ««Times of Israel», νέες έρευνες ρίχνουν φως στον εκτεταμένο δισταγμό των γονιών για τον εμβολιασμό παιδιών στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τον κ. Χόροβιτς ήδη χιλιάδες γονείς και παιδιά έχουν μπει στην σειρά για τον εμβολιασμό και υπάρχουν «καλές ενδείξεις για τον αριθμό των παιδιών που θα λάβουν τον εμβολιασμό» το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πάνω από 5,7 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου, και πάνω από 4 εκατομμύρια είχαν μια αναμνηστική ένεση, σε έναν πληθυσμό των 9,2 εκατομμυρίων. Στην γειτονική χώρα περίπου 700.000 ενήλικες παραμένουν ανεμβολίαστοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση