ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός απέλυσε τον γιο του από σύμβουλο λόγω ενός πάρτυ

Ένα σκανδαλοθηρικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες του να ποζάρει με φίλους του σε επίσημους χώρους της κατοικίας

Την απόλυση του γιου του ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα, μετά από ένα πάρτυ που έλαβε χώρα στην επίσημη κατοικία στα τέλη του 2022. Ο Σοτάρο Κισίντα εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος και γραμματέας του πατέρα του.

Ο νεότερος Κισίντα διοργάνωσε ένα πάρτυ στην πρωθυπουργική κατοικία. Μάλιστα ένα σκανδαλοθηρικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες του να ποζάρει με φίλους του σε επίσημους χώρους της κατοικίας.

«Οι ενέργειές του πέρυσι σε έναν επίσημο χώρο ήταν ακατάλληλες για έναν γραμματέα που βρίσκεται σε επίσημη θέση, οπότε αποφάσισα να τον αντικαταστήσω για να βάλω όρια», είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Η αντικατάστασή του θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός είχε ήδη επιπλήξει τον γιο του για το περιστατικό, αλλά δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εφημερίδα Asahi έδειξε ότι τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων θεωρούσαν τη συμπεριφορά του γιου του ως πρόβλημα. Δεύτερη δημοσκόπηση της εφημερίδας Nikkei έδειξε ότι η υποστήριξη στον Κισίντα μειώθηκε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες στο 47%.

Η απόφαση του πρεσβύτερου Κισίντα έρχεται τρεις μήνες αφότου είχε γίνει γνωστό ότι ο γιος χρησιμοποίησε υπηρεσιακά οχήματα για ψώνια κατά τη διάρκεια της διπλωματικής περιοδείας του πατέρα του στη Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον Καναδά.

Ο Κισίντα, ο οποίος αντιμετώπισε κατηγορίες για νεποτισμό μετά τον διορισμό του γιου τον περασμένο Οκτώβριο, δεν είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που διορίζει τον γιο του ως πολιτικό γραμματέα του – το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Γιασούο Φουκούντα, ο οποίος επέλεξε τον γιο του Τατσούο όταν ήταν πρωθυπουργός από το 2007 έως το 2008.

Mε πληροφορίες από Reuters, Kyodo News

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Ειδική αποστολή των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου, καθώς μια πτώση του θα ήταν καταστροφική για την προεκλογική εκστρατεία ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ