ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από 26.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Η μεγάλη αύξηση σε σχέση με χθες οφείλεται στο ότι από σήμερα το υπουργείο ανακοινώνει καθημερινά τους θανάτους και εκτός νοσοκομείων.

ΚΥΠΕ

Στους 26.097 αυξήθηκε ο αριθμός των ασθενών του κορωνοϊού που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Η μεγάλη αύξηση σε σχέση με χθες οφείλεται στο ότι από σήμερα το υπουργείο ανακοινώνει καθημερινά τους θανάτους και εκτός νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, στον απολογισμό αυτό περιλαμβάνονται 3.811 νέοι θάνατοι, που κατά 70% αφορούν περιστατικά στην κοινότητα και σε οίκους ευγηρίας από τις 2 Μαρτίου μέχρι και χθες 28 Απριλίου.

Ως προς την ημερήσια αύξηση των θανάτων έως τις 5 το απόγευμα χθες, αυτή ήταν της τάξης των 765. Από αυτούς, 601 θάνατοι καταγράφηκαν σε νοσοκομεία. Μεταξύ των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους και καταγράφηκαν μέσα σε αυτό το 24ωρο ήταν και ένας 14χρονος σε νοσοκομείο της Αγγλίας, ο οποίος δεν είχε γνωστά υποκείμενα νοσήματα.

Πάντως τα ξεχωριστά στοιχεία που δημοσιεύει για τους θανάτους από κορωνοϊό κάθε Τρίτη το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, αλλά και τα στοιχεία από την αρμόδια για τις μονάδες κοινωνικής περίθαλψης Επιτροπή Ποιότητας Περίθαλψης (CQC), ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των θανάτων σε οίκους ευγηρίας κατά τουλάχιστον αρκετές εκατοντάδες. 

Η ιατρική διευθύντρια της υπηρεσίας Δημόσια Υγεία Αγγλίας Υβόν Ντόιλ εξήγησε ότι τα στοιχεία της CQC περιλαμβάνουν και θανάτους που αποδίδονται μεν στον κορωνοϊό αλλά δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα πλήρως ότι πράγματι οφείλονταν στον ιό. Η κα Ντόιλ είπε ότι αυτό σημαίνει πως ο απολογισμός του Υπουργείου Υγείας θα μπορούσε να αυξηθεί κι άλλο.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 165.000, καθώς αυξήθηκαν κατά 4.076 το 24ωρο έως τις 9 το πρωί της Τετάρτης.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών έχει πέσει στις 15.356, δηλαδή έχει μειωθεί κατά 16% σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Κατά την καθημερινή συνέντευξη Τύπου της κυβέρνησης και των επιστημονικών συμβούλων της, σημειώθηκε ότι η χώρα ακόμα διανύει την κορύφωση της πανδημίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση