ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ: 1.858 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο

Nέες προβλέψεις μειώνουν τους θανάτους από κορωνοϊό στις ΗΠΑ, στις 60.000 αντί 100 με 240 χιλιάδες

ΚΥΠΕ

Η αύξηση του ρυθμού των θανάτων λόγω κορωνοϊού συνεχίζεται στις ΗΠΑ, την πρώτη από τις δύο κρισιμότερες εβδομάδες της πανδημίας. Το 24ωρο που πέρασε 1.858 άτομα έχασαν τη ζωή τους, έναντι 1.736 χθες, με το δήμο της Νέας Υόρκης να καταγράφει 806 θανάτους. Η αύξηση των θανάτων θα συνεχιστεί στις επόμενες μέρες, καθώς παρότι ο καθημερινός ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει πέσει κάτω από το 8%, ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρά κρίσιμη κατάσταση σημείωσε ελαφρά αύξηση, από 9.220 σε 9.270. Υπολογίζεται ότι λιγότερο από το 25% αυτής της κατηγορίας θα επιβιώσει.

Παρόλα αυτά, χθες αναθεωρήθηκαν οι προβλέψεις για τον αριθμό των θανάτων, που την περασμένη εβδομάδα κυμαινόταν από 100 μέχρι και 240.000. Το μοντέλο που χρησιμοποιεί ο Λευκός Οίκος προβλέπει 60.000 θανάτους σε διάστημα 4 μηνών, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα αλλάξει σύντομα η πολιτική της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια και λιγότεροι αναπνευστήρες. Όπως είπε η συντονίστρια της ομάδας δράσης του Λευκού Οίκου, δρ. Ντέμπορα Μπίρξ, η πρόοδος οφείλεται στην αλλαγή συμπεριφοράς των Αμερικανών και στα μέτρα που ελήφθησαν. Ο Πρόεδρος Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν θα ανοίξει η χώρα μετά την 1η Μαϊου απέφυγε να απαντήσει, αφήνοντας το θέμα στους γιατρούς.

Την Τετάρτη ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε τις επιθέσεις εναντίον του ΠΟΥ, για τις ανακοινώσεις του οργανισμού ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, λέγοντας ότι παρά τα 400 εκατομμύρια που δίδουν οι ΗΠΑ κάνει κακή δουλειά και δεν συμπεριφέρεται σωστά στην Αμερική. Πάντως, ο Υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο έσπευσε να δηλώσει ότι δεν είναι ώρα να επιζητήσουν οι ΗΠΑ την αλλαγή της ηγεσίας του ΠΟΥ. Στο μέτωπο των προβλέψεων, η εκτίμηση των επιστημόνων, με βάση τα στοιχεία που έρχονται από το νότιο ημισφαίριο, είναι πως ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να σβήσει με την άνοδο της θερμοκρασίας στους επόμενους μήνες, κάτι που έλεγε κατά κόρον ο Πρόεδρος Τραμπ.

Το θέμα της αντιμετώπισης της μετάδοσης του ιού στις φυλακές της χώρας απασχολεί και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και τις πολιτείες. Η φυλακή της Κομητείας Κούκ στο Σικάγο, έχει περισσότερα από 400 κρούσματα, τα 251 σε κρατούμενους και τα 150 στους φύλακες. 22 από τους ασθενείς κρατούμενους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και 31 σε άλλες εγκαταστάσεις για ανάρρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Coronavirus  |  ΗΠΑ  |  Υγεία  | 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση