ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ: Προβάδισμα 11 μονάδων για τον Τραμπ έναντι του Μπάιντεν στο μέτωπο της οικονομίας

Παρά τα θετικά οικονομικά στοιχεία του τελευταίου διαστήματος, ο νυν πρόεδρος δυσκολεύεται να πείσει τους Αμερικανούς για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών του

Kathimerini.gr

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.006 ατόμων το διάστημα μεταξύ 2 και 5 Φεβρουαρίου για τους Financial Times και το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν (University of Michigan Ross), το 42% των Αμερικανών θεωρεί ότι ο Τραμπ θα ήταν καλύτερος ως διαχειριστής της αμερικανικής οικονομίας. Συγκριτικά, μόνο το 31% επιλέγει τον Μπάιντεν, ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξεως του 21% που δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.

Το προβάδισμα του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν στο μέτωπο της οικονομίας έρχεται ωστόσο (παραδόξως;) σε μια περίοδο κατά την οποία η αμερικανική οικονομία ανακάμπτει.

Η ισχυρή ανάπτυξη, οι πολλές νέες θέσεις εργασίες και η πτώση του πληθωρισμού θα μπορούσαν, κατά μία άποψη, να βελτιώσουν τις πιθανότητες επανεκλογής του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία.

Oπως φαίνεται ωστόσο, ο νυν πρόεδρος δυσκολεύεται να πείσει τους ψηφοφόρους ότι οι πολιτικές του βελτιώνουν την οικονομική τους κατάσταση.

Το 46% των Αμερικανών δηλώνει, όταν καλείται να περιγράψει την τρέχουσα οικονομική του κατάσταση, ότι μπορεί να «ζήσει άνετα» ή «να αντεπεξέλθει στα έξοδά του και να του μείνει κάτι στην άκρη», ενώ υπάρχει και ένα 27% που υποστηρίζει ότι οι συνολικές οικονομικές συνθήκες επί του παρόντος στις ΗΠΑ είναι «εξαιρετικές» ή «καλές».

Την ίδια ώρα ωστόσο, μόλις το 36% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι εγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν χειρίζεται την αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του FT-Michigan Ross poll, οι απόφοιτοι πανεπιστημίου έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν θετική άποψη για την οικονομία, σε σύγκριση με όσους δεν έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο, ενώ ο Τραμπ συνεχίζει να έχει υψηλότερα ποσοστά δημοτικότητας μεταξύ των εισοδηματικά χαμηλότερων στρωμάτων.

Με πληροφορίες από FT

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση