ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ: Συμφωνία του Χάρβαρντ με φοιτητές για τον τερματισμό των διαδηλώσεων

Το πανεπιστήμιο συμφώνησε να συζητήσει την αποεπένδυση ενώ ανακαλούνται και οι αποβολές περισσότερων από 20 φοιτητών

Kathimerini.gr

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και οι φιλοπαλαιστίνιοι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τη διάλυση του καταυλισμού που έχει στηθεί στο campus του πανεπιστημίου.

Η φοιτητική ομάδα διαμαρτυρίας «Harvard Out of Occupied Palestine» (=Το Χάρβαρντ έξω από την κατεχόμενη Παλαιστίνη) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο καταυλισμός «ξεπέρασε τη χρησιμότητά του σε σχέση με τα αιτήματά μας». Από την πλευρά του, ο προσωρινός πρόεδρος του πανεπιστημίου Αλαν Γκάρμπερ συμφώνησε να επιδιώξει συνάντηση μεταξύ των διαδηλωτών και των πανεπιστημιακών αξιωματούχων σχετικά με ερωτήσεις των φοιτητών για τη χρηματοδότηση του ιδρύματος. Οι φοιτητές που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες είχαν ως βασικό αίτημα το πανεπιστήμιο να διακόψει τους οικονομικούς του δεσμούς με το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί και η δημιουργία ενός Κέντρου Παλαιστινιακών Σπουδών. Οι φοιτητές ανέφεραν επίσης ότι το Χάρβαρντ προσφέρθηκε να ανακαλέσει τις αποβολές περισσότερων από 20 φοιτητών και να υποχωρήσει σε πειθαρχικά μέτρα που αντιμετωπίζουν άλλοι 60.

«Από τη δημιουργία του πριν από τρεις εβδομάδες, ο καταυλισμός έχει τόσο διευρύνει όσο και εμβαθύνει την οργάνωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στην πανεπιστημιούπολη», δήλωσε εκπρόσωπος των διαδηλωτών.

Πριν από λίγες ημέρες, οι διαδηλωτές βρέθηκαν στο στόχαστρο κατηγοριών για αντισημιτισμό, όταν εμφάνισαν μια αφίσα που απεικόνιζε τον Αλαν Γκάρμπερ, προσωρινό πρόεδρο του Χάρβαρντ, ως διάβολο που κάθεται σε μια τουαλέτα, κάτω από τις λέξεις «Ο Αλαν Γκάρμπερ χρηματοδοτεί τη γενοκτονία».

Με πληροφορίες από NYT, AP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση