ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΗΠΑ: Τέλος η καραντίνα μετά από επαφή με κρούσμα κορωνοϊού

Xαλαρώνουν και άλλο τα μέτρα για τον κορωνοϊό τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ

Kathimerini.gr

Xαλαρώνουν και άλλο τα μέτρα για τον κορωνοϊό τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) στις ΗΠΑ, καθώς πλέον δεν συνιστούν τον περιορισμό σε καραντίνα έπειτα από επαφή με κρούσμα, ούτε το social distancing.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η καραντίνα έπειτα από επαφή με κρούσμα δεν συστήνεται πλέον ούτε για εμβολιασμένους ούτε για ανεμβολίαστους. Το σκεπτικό πίσω από αυτή την απόφαση είναι ότι σχεδόν το 95% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί, έχει νοσήσει με κορωνοϊό ή και τα δύο ταυτόχρονα.

«Οι νέες οδηγίες αναγνωρίζουν ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά μας βοηθούν επίσης να μετακινηθούμε σε ένα σημείο, στο οποίο η COVID-19 δεν διαταράσσει σοβαρά την καθημερινότητα στη ζωή μας», αναφέρει η επιστήμονας των CDC, η δρ. Γκρέτα Μασέτι.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνουν όσοι έρθουν σε επαφή με κρούσμα είναι να φοράνε μάσκα υψηλής προστασίας για 10 μέρες και να κάνουν τεστ πέντε μέρες μετά την έκθεσή τους στον κορωνοϊό.

«Τόσο η εφαρμογή μέτρων πρόληψης, όσο και ο εμβολιασμός συμβάλλουν ώστε να υπάρχει ένας βαθμός προστασίας κατά της σοβαρής νόσησης και έχουν νόημα, ώστε να μην υπάρχει διαφοροποίηση από τις οδηγίες μας και τις συστάσεις μας επί τη βάσει του καθεστώτος εμβολιασμού την περίοδο αυτή», σχολίασε η επιδημιολόγος.

Παράλληλα, τα αμερικανικά CDC συστήνουν να αρθούν οι περιορισμοί για επαφή με κρούσμα και για τους μαθητές, δίνοντας έτσι τέλος στο πρόγραμμα εντατικού testing σε τέτοιες περιπτώσεις. Από την άλλη, συνιστά τα σχολεία να κάνουν ελέγχουν για τον κορωνοϊό έπειτα από δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, όπως μετά από άθληση ή κατά συγκεκριμένες περιόδους του έτους.

Tέλος, τα CDC κηρύσσουν τη λήξη και του περίφημου social distancing, δηλαδή των κοινωνικών αποστάσεων ασφαλείας των περίπου 2 μέτρων.

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η ανακατάληψη της Χερσώνας και η πίεση στο Λουγκάνσκ από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τι σηματοδοτούν
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ