ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισπανικός Τύπος: Η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο, λέει ο Σάντσεθ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός εκτίμησε πως σύντομα θα υπάρξει μια «κρίσιμη μαζικότητα» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ωθήσει πολλά κράτη μέλη να υιοθετήσουν την ίδια θέση.

ΑΜΠΕ

Η Ισπανία θα αναγνωρίσει ως κράτος τα παλαιστινιακά εδάδη έως τον Ιούλιο, υποστήριξε σε δημοσιογράφους ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Όπως μεταδίδουν το κρατικό πρακτορείο EFE και οι εφημερίδες El Pais και La Vanguardia -επικαλούμενες ανεπίσημα σχόλια του Σάντσες στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο Αμάν, την πρώτη στάση στην περιοδεία του- ο Ισπανός πρωθυπουργός αναμένει εξελίξεις ως προς την έκβαση της σύγκρουσης στην περιοχή, εν όψει των ευρωεκλογών, στις αρχές Ιουνίου, αλλά και εν μέσω των παράλληλων διεργασιών που είναι σε εξέλιξη στα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με το EFE ο Σάντσεθ τόνισε πως η Ισπανία θα επεκτείνει την αναγνώριση στους Παλαιστίνιους μέχρι τον Ιούλιο, εκτιμώντας παράλληλα πως σύντομα θα υπάρξει μια «κρίσιμη μαζικότητα» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ωθήσει πολλά κράτη μέλη να υιοθετήσουν την ίδια θέση.

Στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου, εξάλλου, ο Σάντσεθ είχε συμφωνήσει με τους ηγέτες Ιρλανδίας, Μάλτας και Σλοβενίας να «κάνουν το πρώτο βήμα» στην αναγνώριση κρατικής υπόσταση για τα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.

Απαντώντας στις τέσσερις αυτές χώρες, το Ισραήλ κατήγγειλε τα σχέδιά τους ως «επιβράβευση της τρομοκρατίας» που θα μείωνε τις πιθανότητες επίλυσης της σύγκρουσης στη Γάζα μέσω διαπραγματεύσεων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, σε σύνοδο στην Ισπανία, τα αραβικά κράτη και η ΕΕ είχαν συμφωνήσει πως η λύση των δύο κρατών είναι η απάντηση στη σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση