ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισραήλ: «Η επίθεση στη Γάζα θα συνεχιστεί έως το τέλος του 2024»

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα θα συνεχιστούν τουλάχιστον επτά μήνες ακόμα, σύμφωνα με δήλωση του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ, Τζάτσι Χανέγκμπι

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ, Τζάτσι Χανέγκμπι, αναμένει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Γάζα θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2024, απορρίπτοντας έτσι το ενδεχόμενο ο πόλεμος να σταματήσει μετά την επίθεση στη Ράφα.

«Αναμένουμε άλλους επτά μήνες μαχών προκειμένου να στηρίξουμε όσα καταφέραμε και να πραγματοποιήσουμε αυτό που ορίζουμε ως την καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ», δήλωσε ο Χανέγκμπι σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Kan, τον ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν μιλήσει ήδη για μια παρατεταμένη στρατιωτική επιχείρηση που θα περάσει σταδιακά σε μάχες χαμηλότερης έντασης. Ωστόσο, η εκτίμηση του Χανέγκμπι έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες προβλέψεις του Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε τον Απρίλιο ότι η χώρα βρισκόταν «στα πρόθυρα της νίκης» στον πόλεμο κατά της Χαμάς. Τις τελευταίες εβδομάδες, τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν εμπλακεί και πάλι σε μάχες στη βόρεια Γάζα σε μια προσπάθεια να εκκαθαρίσουν την περιοχή από μαχητές της Χαμάς.

Η εκτίμηση για τουλάχιστον επτά μήνες πολέμου ακόμα γίνεται καθώς το Ισραήλ αντιμετωπίζει διεθνείς πιέσεις για να προβεί σε κατάπαυση του πυρός. Ο επικεφαλής εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζήτησε πριν από μερικές ημέρες εντάλματα σύλληψης για τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ ενώ το Διεθνές Δικαστήριο έδωσε εντολή στο Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση που διεξάγει στη Ράφα.

Οι διεθνείς αντιδράσεις εντάθηκαν περεταίρω μετά τον φονικό ισραηλινό βομβαρισμό σε περιοχή εκτοπισμένων στη δυτική Ράφα. Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό πλήγμα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Ο Νετανιάχου σχολίασε το συμβάν κάνοντας λόγο για ένα «τραγικό δυστύχημα» αναφέροντας ότι θα διεξαχθεί έρευνα.

Με πληροφορίες από New York Times

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση