ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισραήλ: «Η Χαμάς χορήγησε ηρεμιστικά στους ομήρους για να φαίνονται χαρούμενοι»

Οι οικογένειες των απελευθερωμένων ομήρων ήταν οι πρώτες που έθεσαν το θέμα στις ισραηλινές αρχές

Kathimerini.gr

Οι άνδρες της Χαμάς έδωσαν ηρεμιστικά στους όμηρους πριν τους παραδώσουν στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, «ώστε να φαίνονται χαρούμενοι», σύμφωνα με τα όσα είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, σε ακρόαση στη Κνεσέτ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Times of Israel τη συγκεκριμένη υπόθεση έκανε η διευθύντρια του τμήματος διατροφής του Υπουργείου Υγείας, δρ Ρόνιτ Αντβάλτ, η οποία εκτίμησε ότι η χορήγηση συγκεκριμένης ουσίας είχε στόχο να κάνει τους ομήρους να φαίνονται ήρεμοι, χαρούμενοι και αισιόδοξοι μετά τα όσα υπέστησαν για περισσότερες από 50 ημέρες στη Γάζα.

Γνωστό ως Clonex στο Ισραήλ, πωλείται και με τις εμπορικές ονομασίες Klonopin και Rivotril αλλού. Το φάρμακο χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία αγχωδών διαταραχών, επιληπτικών κρίσεων, διπολικής μανίας, διέγερσης που σχετίζεται με ψύχωση και ψυχαναγκαστικής διαταραχής.

Την ίδια ώρα, ο δρ. Χαγκάρ Μιζράχι, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του Υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε ότι θα αποστείλει στις οργανώσεις υγείας σε όλο τον κόσμο, επίσημη έκθεση που θα περιγράφει λεπτομερώς αποδείξεις για τη χορήγηση φαρμάκων και άλλα ιατρικά ευρήματα μετά την επιστροφή των απελευθερωμένων ομήρων.

Ωστόσο μέχρι στιγμής οι εκπρόσωποι του υπουργείου δεν αποκάλυψαν αν η χορήγηση φαρμάκων έχει επιβεβαιωθεί από εξετάσεις αίματος που έγιναν στους απελευθερωμένους ομήρους σε ισραηλινά νοσοκομεία.

Οι οικογένειες των ομήρων που μίλησαν νωρίτερα στην επιτροπή ήταν πάντως οι πρώτες που έθεσαν το θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση