ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απέπεμψε τον υπουργό Άμυνας

Εκτός κυβέρνησης τίθεται ο υπουργός που ζήτησε να μπει προσωρινά στον πάγο η αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος Δικαιοσύνης

Kathimerini.gr

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απέπεμψε σήμερα τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ο οποίος είχε ζητήσει μια ημέρα νωρίτερα, με διάγγελμά του, να μπει προσωρινά στον πάγο η προωθούμενη από την κυβέρνηση μεταρρύθμιση του συστήματος Δικαιοσύνης.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε να παύσει από τα καθήκοντά του τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο Γκάλαντ, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου, είχε, μέσω διαγγέλματος που απηύθυνε το Σάββατο, ζητήσει να παγώσει για έναν μήνα η διαδικασία της δικαστικής μεταρρύθμισης, υπογραμμίζοντας ότι φοβάται πως η συνέχιση της διχόνοιας ανάμεσα στους πολίτες για αυτό το θέμα θα δημιουργήσει «πραγματική απειλή για την ασφάλεια του Ισραήλ». Ο Γκάλαντ είχε υποστηρίξει, επίσης, ότι «οι μεγάλες αλλαγές σε εθνικό επίπεδο πρέπει να γίνονται μέσω της διαβούλευσης και του διαλόγου».

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ είχε σπεύσει πρώτος χθες να ζητήσει δημόσια από τον Νετανιάχου να απομακρύνει άμεσα τον Γκάλαντ από το υπουργείο Άμυνας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση