ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ισραήλ: Παλαιστίνιος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία μιας Ισραηλινής

Οι τρεις δικαστές έκριναν ότι η δολοφονία ήταν «τρομοκρατική ενέργεια»

ΠΗΓΗ: AFP

Ισραηλινό δικαστήριο καταδίκασε έναν Παλαιστίνιο σε ισόβια κάθειρξη και σε άλλα 20 χρόνια φυλάκισης, καθώς τον έκρινε ένοχο για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής Ισραηλινής, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο.

Ο Αραφάτ Ιρφάιγια, Παλαιστίνιος από τη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, δικαζόταν από το περιφερειακό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ για τη δολοφονία της 19χρονης ‘Ορι Ανσμπάσερ τον Φεβρουάριο του 2019.

Οι τρεις δικαστές έκριναν ότι η δολοφονία ήταν «τρομοκρατική ενέργεια», σύμφωνα με την ετυμηγορία τους.

Ο Ιρφάιγια, ηλικίας περίπου 30 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο και σε άλλα 20 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η δολοφονία διαπράχθηκε σε ένα δάσος της Ιερουσαλήμ κοντά σε ένα κέντρο νεότητας, όπου η νεαρή εργαζόταν στο πλαίσιο της εθνικής της υπηρεσίας (Sherut Leumi).

«Ο κατηγορούμενος είδε την Όρι να κάθεται σε έναν βράχο και αποφάσισε να τη σκοτώσει μόνο και μόνο επειδή ήταν Εβραία». Οι δικαστές είπαν ότι η συμπεριφορά του Ιρφάιγια ήταν «βίαιη, απάνθρωπη και σκληρή».

Sherut Leumi στο Ισραήλ είναι μια εθελοντική υπηρεσία προς τη χώρα, την οποία επιλέγουν εναλλακτικά κυρίως θρησκευόμενες γυναίκες που απαλλάσσονται από τη στρατιωτική θητεία ή όσοι δεν υπηρετούν στις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: AFP

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Βαθαίνει η πολιτική ρήξη στο Ισραήλ με τους διαδηλωτές να συντρίβουν την αμφιλεγόμενη δικαστική αναθεώρηση του Νετανιάχου ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ