ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο

Δεν έχει οριστεί ακόμα η ώρα που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση

Kathimerini.gr

Νέα συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει την Τρίτη το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, προκειμένου να συζητηθεί η απάντηση στην ιρανική επίθεση του περασμένου Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ώρα που θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για την τρίτη φορά που συγκαλείται το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, αφότου η Τεχεράνη εκτόξευσε περισσότερους από 300 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ.

Επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν, ως απάντηση στην επίθεση προς το Ισραήλ, δρομολογούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το Axios.

Η ιρανική επίθεση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε, όχι μέσω συμμάχων της Τεχεράνης (όπως η λιβανική Χεζμπολάχ ή οι Υεμενίτες Χούθι), αλλά απευθείας από έδαφός του Ιράν.

Axios: Νέες αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν

Την ίδια στιγμή, την επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν, ως απάντηση στην επίθεση προς το Ισραήλ, δρομολογούν οι ΗΠΑ.

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, προετοιμάζει τις νέες κυρώσεις, όπως ανέφερε την Τρίτη το Axios, επικαλούμενο αντίγραφο δηλώσεών της.

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν θα διστάσει να συνεργαστεί με τους συμμάχους μας για να επιβληθούν κυρώσεις, για να σταματήσει η κακόβουλη και αποσταθεροποιητική δραστηριότητα του ιρανικού καθεστώτος», αναμένεται να πει η Γέλεν, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Axios.

«Η επίθεση από το Ιράν και τους πληρεξουσίους του υπογραμμίζει τη σημασία του έργου του υπουργείου Οικονομικών και της χρήσης των οικονομικών μας εργαλείων στην αντιμετώπιση της κακόβουλης δραστηριότητας του Ιράν», θα πει, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Τι αναμένουμε μετά το αεροπορικό ατύχημα στο οποίο έχασε την ζωή του ο Πρόεδρος του Ιράν, Ιμπραχίμ Ραϊσί
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΚΟΣΜΟΣ